Šport > Kolesarstvo
3328 ogledov

Ga prepoznate? Uganite, kdo je po dirki v cilju objel in čestital Pogačarju

Tadej Pogačar in Stephen Roche Twitter
Nad Pogačarjevo predstavo sta bila navdušena tudi oba dosedanja nosilca trojne krone kolesarstva.

Belgijska kolesarska legenda Eddy Merckx, eden izmed zgolj treh kolesarjev, ki jim je v zgodovini uspelo v istem letu dobiti Giro, Tour in svetovno prvenstvo, je prepričan, da po nedeljski cestni dirki na svetovnem prvenstvu v Zürichu ni več dvomov, kdo je njegov edini pravi naslednik. Nekdanji sloviti kolesar, ki se ga je zaradi prepričljivih predstav prijel vzdevek kanibal, v Slovencu Tadeju Pogačarju vidi nekoga, ki celo presega njegove izjemne predstave.

Devetinsedemdesetletnega Merckxa se je v času njegove kariere zaradi načina, kako je lomil tekmece, prijel vzdevek kanibal. Sloviti Belgijec pa je to sezono z veseljem spremljal predstave Pogačarja, ki na kolesu prav tako spominja na pravega kanibala. Navdušil ga je predvsem zadnji podvig Slovenca, ko je s predstavo na robu mogočega za premierno mavrično majico svetovnega prvaka deklasiral konkurenco.

Eddy Merckx | Avtor: Profimedia Profimedia

"Očitno je, da je zdaj Pogačar nad mano. O tem sem premleval že, ko sem videl, kaj je naredil na zadnji dirki po Franciji, toda nocoj ni več nobenega dvoma," je Merckx v nedeljo dejal za francoski športni dnevnik L'Equipe v intervjuju po Pogačarjevem zmagoslavju v Zürichu. Merckx sicer med kolesarskimi navdušenci velja za "najboljšega kolesarja vseh časov".

Bil je ob Ircu Stephenu Rochu tudi edini kolesar, ki je v enem letu slavil zmage na svetovnem prvenstvu in na dveh največjih tritedenskih dirkah. Zdaj pa se je s trojno krono kolesarstva dvema kolesarskima legendama med "nesmrtnimi" pridružil tudi Pogačar.

"Seveda nikoli ni mogoče primerjati različnih obdobij, toda tukaj imamo opravka z neverjetnim kolesarjem," je Slovenca, ki je tako rožnati in rumeni majici z Gira in Toura dodal še mavrično, pohvalil Merckx. "Kar je Tadej dosegel, je nekaj nepredstavljivega. Na svetovnem prvenstvu nisem nikoli napadal, ko je bilo še 100 kilometrov do cilja," je Merckx hvalil "izrednega, velikega šampiona".

"Je preprosto izjemen, z drugega sveta," pa ob Pogačarjevem uspehu poudarja 64-letni Roche, ki se sicer v zadnjih letih zelo redko pojavlja v javnosti, a je vseeno obiskal letošnje svetovno prvenstvo, kjer je Pogačarju osebno čestital, ga objel in mu, kot pravi sam,  "izročil ključe" kluba trojne krone kolesarstva.

"Zmaguje na največjih dirkah, enodnevnih dirkah, kronometru, gorskih etapah in celo sprintih. Z njim in Merckxom sem v dobri družbi," je dodal sloviti Irec, ki je omenjene tri lovorike osvojil leta 1987, preden so poškodbe oklestile eno najbolj obetavnih karier profesionalnega kolesarstva.

Kaj pa drugega! Šport Bronasti Van der Poel razkril, kaj je v cilju rekel Pogačarju Pogačar Žigart Hvala bogu! Šport Pogačar bi skoraj prespal zmagoviti dan, razkrito, kdo ga je rešil Simon Geschke "Kaj se tam dogaja?" Šport Nemški veteran bi si želel "pogledati v Pogačarjevo glavo" Tadej Pogačar, Primož Roglič Kolegi Šport Roglič ponosen in z velikim nasmehom v cilju: Res je neverjetno Tadej Pogačar Svetovni prvak: Šport "To je najlepša majica, od nekdaj je bila moja velika želja"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice