Šport > Kolesarstvo
673 ogledov

Veliki Pogačarjev rival nejevoljen: "Če vsi tako mislimo, lahko Tadeju kar ..."

Mathieu van der Poel Profimedia
Mathieu van der Poel ni navdušen nad razmišljanjem nekaterih, da bo v nedeljo praktično nemogoče premagati Tadeja Pogačarja.

Aktulani svetovni kolesarski prvak Mathieu van der Poel ne misli brez boja predati mavričaste majice, pa čeprav strokovnjaki med glavna favorita za nedeljsko cestno preizkušnjo svetovnega prvenstva uvrščajo predvsem Tadeja Pogačarja in Remca Evenepoela.

Trasa proge v okolici Züricha naj bi bila po mnenju strokovnjakov namreč nekoliko prezahtevna za odličnega Nizozemca, saj se bodo kolesarji povzpeli za kar 4200 višinskih metrov. Da mu trasa ni pisana na kožo, se strinja tudi Van der Poel, a to še ne pomeni, da je predčasno pripravljen vreči puško v koruzo.

Trasa svetovnega prvenstva | Avtor: Cyclingstage Cyclingstage

"Gre za zahtevno traso, a tega sem se zavedal, še preden sem prišel sem. Tudi sam ogled proge je to potrdil, vse skupaj se bo lahko odvilo po različnih scenarijih. Do samega ogleda trase nisem podrobno poznal, a sem že prej vedel, da bodo ti številni nagneteni vzponi zagotovo terjali svoj davek."

"Zdaj, po ogledu, mi je še bolj jasno, da nisem prvi favorit dirke, toda, kot branilec naslova, bom dal vse od sebe. A zavedam se, da mi ne bodo pustili, da kar vozim po svojih željah, ne da bi pazili name," je tudi Van der Poel v pogovoru za In de Leiderstrui priznal, da na papirju ni glavni favorit dirke.

Mathieu van der Poel | Avtor: Profimedia Profimedia

A ga vseeno moti, da so naketari prepričani, da je dirka že vnaprej odločena ter da nihče ne bo mogel konkurirati izjemnemu Pogačarju. "Če vsi mislimo, da bo Tadej zmagal, mu lahko kar zdaj izročimo mavričasto majico. Seveda se bomo borili za njo," je bil kar nekoliko nejevoljen aktualni svetovni prvak, ki je za konec priznal, da je pred zahtevno traso v Zürichu namerno izgubil nekaj teže, da bo lažje vrtel pedala na zahtevnih švicarskih klancih.

"Ni bilo kaj ekstremnega. Okoli kilogram in pol. Tega nisem počel dolgo. Po samih olimpijskih igrah sem naredil nekaj sprememb, a nič kaj strogega. Nekaterim stvarem sem samo posvetil nekaj več pozornosti. Vedno sem jedel precej zdravo, zdaj sem samo nekoliko spremenil velikost porcij. Prav tako že zelo dolgo nisem jedel ocvrtega krompirja," je še za konec priznal eden glavnih tekmecev slovenske reprezentance na nedeljski dirki.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice