Šport > Kolesarstvo
2511 ogledov

Rogličev glavni kritik ne verjame v Slovence: On nima nobenih možnosti!

Mathieu van der Poel Profimedia
Po mnenju kolesarskega strokovnjaka Jensa Voigta je glavni adut za mavričasto majico aktualni svetovni prvak Mathieu van der Poel.

Le še en dan nas loči od težko pričakovane cestne preizkušnje na svetovnem kolesarskem prvenstvu v Zürichu. Medtem ko večina strokovnjakov za glavna favorita preizkušnje šteje našega Tadeja Pogačarja in Belgijca Remca Evenepoela, pa je Eurosportov strokovni sodelavec in nekdanji odlični kolesar Jens Voigt drugačnega mnenja. Verjame, da bo mavričasto majico svetovnega prvaka ubranil Nizozemec Mathieu van der Poel.

"Zame je jasno kot beli dan: na prvih treh mestih pričakujem Tadeja Pogačarja, Remca Evenepoela in Mathieua van der Poela. A ne vem še, v kakšnem vrstnem redu. Vsi trije imajo pravico, da si rečejo 'Ja, želim si, zmorem in tudi bom zmagal'. A če moram izbrati zmagovalca, bi izbral Van der Poela," je izkušeni Nemec presenetil s svojo napovedjo v analizi cestne moške dirke za Eurosport.

Jens Voigt | Avtor: epa epa

Čeprav se resnično Voigtovo trojico skupaj s Primožem Rogličem omenja kot glavne favorite preizkušnje, pa je nekdanji odlični kolesar s svojo napovedjo vseeno presenetil. Večina strokovnjakov se namreč strinja, da je razgibana trasa v okolici Züricha dosti bolj pisana na kožo Pogačarju in Evenepoelu ter tudi Rogliču (katerega Voigt kot eden njegovih glavnih kritikov seveda ni uvrstil med favorite), kot pa aktualnemu svetovnemu prvaku.

Toda Voigt ne verjame, da je temu tako. "Mathieu je ponovno izgubil nekaj teže in izgleda dosti bolj suh in vitek. S tem je izgubil nekaj pospeška, ki ga je krasil. Toda še vedno je močan in na dirki po Luksemburgu je potrdil, da je v dobri formi. Mislim, da ima lepo priložnost, da ubrani naslov svetovnega prvaka, saj se je v zadnjem delu sezone pripravljal ekskluzivno za to dirko. Mathieu je moj favorit za naslov," Voigt nasprotuje napovedim ostalim strokovnjakov, ki pričakujejo obračun Pogačarja in Evenepoela.

Mathieu van der Poel, Remco Evenepoel in Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

Čeprav večina strokovnjakov za glavnega favorita šteje Pogačarja, se je nato Voigt pri svoji napovedi osredotočil še na Evenepoela. "Nobenega dvoma sicer ni, da je tudi Remco v zelo dobri formi. Dobil je tri izmed štirih največjih naslovov v letošnjem letu: dvojno zlato na olimpijskih igrah in kronometer na svetovnem prvenstvu. Prav tako je že bil svetovni prvak v cestni preizkušnji, tako da ve, kako se tem stvarem streže. Je samozavesten in motiviran. Kar mu tudi govori v prid, je dejstvo, da ni na startu Wouta van Aerta, tako da v ekipi nima nobenega sokapetana, temveč same pomočnike."

Za konec pa se je Voigt le dotaknil tudi Slovenca. A ne Pogačarja, temveč Rogliča, za katerega pa je Nemec prepričan, da nima nobenih možnosti. "Po dveh padcih na Touru se je popolnoma osredotočil na Vuelto, kjer je bil zelo uspešen. To je bil vrhunec njegove sezone. Toda zdaj je preprosto utrujen po dolgi sezoni. Ker nima nobenih možnosti, da bi stal na stopničkah, se bo podredil ekipi in vozil za svojega kapetana. Pa čeprav Roglič in Pogačar nista ravno najboljša prijatelja, ki bi se vabila na piknike," je zaključil strokovni komentator Eurosporta.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Idioti 17:10 28.september 2024.

    Želel bi videti odgovor KZS na tole vprašanje : Koji Q , da gledam katerokoli dirko Slovenskih reprezentantov ,če so oni skriti pod NERASPOZNAVNIMI OBLAČILI ! Če že Tadej nima gnarja , za zelen ,rumen ,bel površnik za dež Urški ...prikaži večki , ,nimaga pa tudi KZS , naj povedo ,jim ga bom jaz kupil ! Idite u Q !

  • Avatar Zoran
    StarMačk 16:32 28.september 2024.

    Če on to pravi, potem bo 100% zmagal Slovenec, meni je vseeno kateri!

Sorodne novice