Šport > Kolesarstvo
2883 ogledov

Rogliča vprašali, ali bo dirkal zase ali bo pomagal Pogačarju ...

Primož Roglič in Tadej Pogačar Profimedia
Primož Roglič ostaja skrivnosten glede svoje vloge v slovenski reprezentanci na bližajočem se svetovnem prvenstvu.

Na svetovnem kolesarskem prvenstvu v Zürichu bo imela Slovenija eno izmed najmočnejših ekip prvenstva, saj bo imela kar dva izmed glavnih favoritov za zmago in mavričasto majico svetovnega prvaka, Tadeja Pogačarja in Primoža Rogliča. A glede na to, da se med strokovnjaki kot nespornega favorita za zmago omenja le Pogačarja, ostaja vprašanje, kako si bosta oba zvezdnika porazdelila vlogi v reprezentanci.

Za Pogačarjem je ena najboljših sezon v zgodovini kolesarstva, potem ko je dobil Giro in Tour, svojo odlično formo pred svetovnim prvenstvom pa je potrdil s suvereno zmago na VN Montreala. Z zmago na svetovnem prvenstvu bi postal šele tretji kolesar s trojno krono kolesarstva (Giro, Tour in SP) ob Eddyju Merckxu in Stephenu Rochu. Po drugi strani pa bi kolesar Rogličevega kova zagotovo imel kapetansko vlogo v katerikoli drugi reprezentanci, odlično formo pa je potrdil s še svojo rekordno četrto zmago na Vuelti.

Primož Roglič in Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

Nihče točno ne ve, kakšna vloga bo Rogliča doletela v reprezentanci, ali bo imel Kisovčan vlogo sokapetana, ali pa bo tokrat moral prevzeti vlogo Pogačarjevega ključnega pomočnika. V intervjuju za slovenski časnik Delo je tako Rogliča pričakalo tudi vprašanje o porazdelitvi vlog znotraj slovenske reprezentance. "Nič ne morem napovedovati. Tako trasa na kronometru, kot cestni dirki, mi zelo ustreza," je Roglič ostal skrivnosten glede svoje vloge ter namignil, da bi se znali kolesarji o vsem dogovoriti kar na progi med driko.

Roglič se je sicer vse od leta 2021 izogibal svetovnim prvenstvom (najboljši rezultat v cestni dirki je 6. mesto iz leta 2020, najboljši rezultat v kronometru pa srebrna medalja iz leta 2017), letos pa je začutil, da sta mu obe trasi pisani na kožo ter da lahko doseže lep rezultat. Glede na vse lovorike, ki jih je osvojil tekom svoje kariere, ni nobenega dvoma, da je ravno mavričasta majica ob rumeni majici dirke po Franciji glavni preostali cilj Rogličeve kariere.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice