Šport > Kolesarstvo
2140 ogledov

Konkurenti pred SP: "Pogačar je močan, toda ..."

Maxim van Gils in Tadej Pogačar Profimedia
Eden glavnih belgijskih upov na prihajajočem svetovnem prvenstvu v kolesarstvu verjame, da imajo tudi drugi kolesarji možnosti, kljub Pogačarjevi dominantni predstavi na VN Montreala.

Potem ko je imel njegov rojak Arnaud de Lie vlogo kapetana ekipe Lotto Dstny na VN Quebeca, je mladi Belgijec Maxim van Gils upravičil status kapetana na VN Montreala, ko je na četrtem mestu za las zgrešil stopničke. 24-letni Belgijec je tako pred bližajočim se svetovnim prvenstvom, kjer bo imel vlogo enega izmed glavnh belgijskih adutov, prikazal zavidljivo formo.

"Za las sem zgrešil stopničke, kar je resnična škoda, ampak sem vseeno zelo zadovoljen s svojo predstavo. Šlo je za zelo hitro dirko in na koncu je odločalo, kdo je imel v sebi še več goriva," se je na zadnji odlični rezultat ozrl kolesar, ki je eksplodiral v letošnji sezoni z odličnimi rezultati, kot sta tretji mesti na Strade Bianchi in Valonski puščici ter zmage na enodnevnih klasikah Eschborn-Frankfurt in VN Aargaua ter kronometru dirke po Andaluziji. Odličen je bil tudi na dveh slovitih spomenikih kolesarstva, saj je Milano-San Remo končal na sedmem, dirko Liege-Bastogne-Liege pa celo na četrtem mestu.

Mladi Belgijec si je tako z odličnimi vožnjami na cesti zagotovil mesto enega izmed glavnih upov izjemno močne belgijske reprezentance, ki pa bo morala na poti do željenega zlata obračunati z izjemnim Tadejem Pogačarjem, ki je ravno na VN Montreala znova dokazal vso svojo moč, ko ni nihče izmed kolesarjev uspel slediti njegovemu silovitemu napadu 23 kilometrov pred ciljem.

A čeprav Pogačarjeve delnice po izjemni nedeljski predstavi rastejo, je Van Gils v pogovoru za HLN razkril, da verjame, da obstaja način, kako se lahko premaga izjemnega Slovenca. Van Gils verjame, da bi lahko kaj takega uspelo ravno njegovemu moštvenemu kolegu in prvemu možu belgijske reprezentance, Remcu Evenepoelu.

Remco Evenepoel in Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

"Pogačar je dokazal, da je v formi. Bil je zelo močan, toda ne premočan. Vem, da zveni čudno, toda njegov napad ni bil na nivoju tistih s Toura. Verjamem, da je favorit za svetovno prvenstvo v Zürichu, toda upam in računam, da bo Remco pripravljen nanj," ostaja optimističen Van Gils.

Čeprav je bilo nekoliko manj samozavesten, se je z Van Gilsovo oceno, da bi Remcu lahko uspelo premagati Pogačarja, v določeni meri strinjal še en Belgijec, kolesar Visme-Lease a Bike, Tiesj Benoot. "Upal si je napasti dva kroga pred ciljem. To kaže, kako samozavesten je ter da je po premoru ponovno v dobri formi. Naš Matteo Jorgenson je skušal slediti njegovemu napadu, a je počil. To je dovolj velik dokaz, da je Pogačar v formi. Mislim, da je trenutno le ena oseba na svetu, ki lahko sledi Pogačarju, če je v formi, in to je Remco. Upam, da bo temu tako tudi čez dva tedna," je zaključil nekdanji odlični moštveni kolega Primoža Rogliča.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice