Šport > Kolesarstvo
7661 ogledov

Visma: Vingegaard ne more več premagati Pogačarja, razen če ...

Vingegaard Pogačar Profimedia
Bodoči uspehi Jonasa Vingegaarda na največjih dirkah bodo v veliki meri odvisni od prisotnosti Tadeja Pogačarja.

Danski šampion Jonas Vingegaard (Visma-Lease A Bike) že od leta 2021 vse svoje upe polaga v zmago na dirki po Franciji,  v zadnjem času pa se vse glasneje šušlja, da naj bi dvakratni zmagovalec Toura, ki je moral na letošnji francoski pentlji znova priznati premoč Tadeju Pogačarju, že prihodnje leto napadel prvo zmago na dirki po Italiji.

Govorice o načrtih 27-letnega zvezdnika, ki je v letošnji sezoni doživel velik pretres s hudo nesrečo na dirki po Baskiji, je v pogovoru za Het Laatste Nieuws negiral športni direktor Visme Frans Maassen.

"Ne vem, od kje je prišla ta zgodba," se je na poizvedbo o možnosti Vingegardovega krstnega nastopa na Giru odzval Maassen. "V tem trenutku se mi to ne zdi preveč realno. A to je samo moje mnenje," je dodal.

Po mnenju športnega direktorja se bo Vingegaard tudi v prihodnji sezoni osredotočil na Tour, kjer je doslej ob dveh naslovih zbral tudi dve drugi mesti, obakrat je zaostal za Pogačarjem. Lani se je udeležil tudi dirke po Španiji, kjer pa se je na ukaz moštva v zaključku vdržal napadov na moštvenega kolega Seppa Kussa.

"Pričakujem ga na startu dirke po Franciji, a o tem se bomo pogovarjali oktobra, ko bomo tudi oblikovali načrt za naslednje leto. To je samo moje mnenje, vendar si ne predstavljam scenarija, po katerem ne bi nastopil na Touru."

Vingegaard Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

Ob tem se v Vismi še kako dobro zavedajo, da  bo imel pri razpletu Toura veliko besede aktualni najboljši kolesar na svetu, prav zaradi njega pa bodo morali v ekipi nekoliko prevetriti sicer preverjeno zmagovalno formulo.

"Jonasu ni preveč do tega, da bi Tour še enkrat končal na drugem mestu. Želi biti najboljši in moral bo trdo delati, da bo še napredoval," pravi Maassen.

Razlog za takšno razmišljanje je seveda Pogačar, ki je izjemno formo potrdil na nedavni VN Montreala, kjer je slavil 22. zmago v sezoni, veliko pa obetajo tudi številke, s katerimi je navdušil svojo ekipo v okviru priprav na SP v Zürichu. "To bo velik izziv, ker če bo Jonas ostal na enakem nivoju, Pogačarja verjetno ne bo več mogel premagati."

Pogačar je v letošnji sezoni naredil še en korak naprej v primerjavi s tekmeci, zato bo njegovo prevlado težko ogroziti. "Jonas mora najti način, da postane še boljši. V zadnjih letih je psihološko zelo napredoval. V letošnji sezoni je preživel marsikaj in postal drugačen kolesar," je zaključil Maassen.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Enzgg4 20:56 19.september 2024.

    Rajši je prvi petelin na vasi kot drugi v mestu. Svetujem mu, da se prijavi na VN Vodic. Tam bo verjetno zmagal. 😁

  • Avatar Pantani2
    Pantani2 19:28 19.september 2024.

    "V zadnjih letih je psihološko zelo napredoval." Ne verjamem,glede na to kako se je letos na Touru razjokal kot majhen otrok in se tolažil na ramenih partnerke,to kvečjemu pomeni,da psihološko ni stabilen!!!

Sorodne novice