Šport > Kolesarstvo
741 ogledov

Primož Roglič se je oglasil po razočaranju na kronometru

Primož Roglič kronometer SP Profimedia Primož Roglič po kronometru.
Kolesarski as Primož Roglič ni bil zadovoljen z vožnjo na kronometru. Navijačem je dal vedeti, da že gleda v prihodnost, torej proti cestni dirki.

Na kolesarskem svetovnem prvenstvu v Zürichu je bila v nedeljo na sporedu vožnja na čas. Edini slovenski adut Primož Roglič je dan zaključil na 12. mestu in tako malce zaostal za visokimi pričakovanji.

Kronometer je dobil Belgijec Remco Evenepoel, ki je tako združil naslova olimpijskega in svetovnega prvaka v vožnji na čas ter potrdil primat v tej disciplini.

Roglič se je v torek popoldne oglasil na družbenem omrežju Instagram in nagovoril zainteresirano javnost. Kisovčan je že osredotočen na naslednje izzive.

"Vedno sem ponosen, ko zastopam svojo državo. Ni se izšlo kot smo upali, toda izgovorov ni, osredotočeni smo na prihajajoči vikend," je zapisal zasavski as.

Prihajajoči konec tedna bo na sporedu cestna dirka, kjer bo slovenska ekipa s Tadejem Pogačarjem med glavnimi akterji boja za vrh. 

Poleg Rogliča in Pogačarja bodo slovensko ekipo sestavljali še Luka Mezgec, Matej Mohorič, Jan Tratnik, Matevž Govekar, Domen Novak in Jaka Primožič.

dezurni@styria-media.si 

Komentarjev 1
  • Ender3 21:15 24.september 2024.

    Naša dva nista ravno pravšnja za takšna tekmovanje. Svojo psihofizično moč kažeta na Tour predstavah.

Sorodne novice