Šport > Kolesarstvo
2841 ogledov

Remco s prstom pokazal na Pogačarja: "Tadej je tisti, ki ..."

Remco Evenepoel in Tadej Pogačar Profimedia
Remco Evenepoel je izpostavil Tadeja Pogačarja kot glavnega nasprotnika v boju za naslov svetovnega prvaka.

V nedeljo se je v Zürichu začelo svetovno kolesarsko prvenstvo in aktualni olimpijski prvak v vožnji na čas Remco Evenepoel je potrdil status prvega favorita s suvereno zmago v nedeljski "uri resnice".

Mlademu Belgijcu je tako uspel neverjeten dosežek, da je v istem letu združil naslov olimpijskega in svetovenga prvaka v kronometru, enako priložnost pa bo imel tudi prihodnjo nedeljo na cestni dirki, saj bi lahko naslovu olimpijskega prvaka iz Pariza tudi tu dodal še svetovni naslov.

A za razliko od vožnje na čas, na cestni preizkušnji ne velja za glavnega favorita, saj so stavnice in strokovnjaki bolj naklonjeni našemu Tadeju Pogačarju, kateremu pripisujejo največ možnosti, da obleče mavričasto majico svetovnega prvaka.

Da bo odlični Slovenec njegov glavni tekmec ter glavni favorit, se strinja tudi Remco, a zaupa svojim sposobnostim in se ne boji obračuna z najboljšim kolesarjem sveta. Prav tako opozarja, da ne smemo pozabiti na vedno neugodnega Nizozemca Mathieua van der Poela.

Mathieu van der Poel, Remco Evenepoel in Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

"Sam se še nisem osebno spoznal s traso, za katero mnogi pravijo, da je pretežka za Mathieuja. Toda če se kolesar njegovih sposobnosti osredotoči na nekaj, bo zagotovo pripravljen. Morali bomo počakati in videti, ali bo Mathieu kos vsem tem nakopičenim zahtevnim krogom. Toda zagotovo bo v ospredju," opozarja na še enega favorita Evenepoel.

A se hkrati zaveda, da bo skoraj zagotovo najtežji test najboljši kolesar zadnjih let Tadej Pogačar, s katerim sta v celem letu imela le en neposreden obračun, kateri je pripadel Slovencu, ko je bil od Remca boljši na dirki po Franciji. "Tour je bila druga zgodba. Gre za novo priložnost, da se pomerim s Tadejem. Izgleda zelo dobro. Ni samoumevno, vendar verjamem, da se lahko spoprimem z njim in popestrim dirko."

Navsezadnje oba kolesarja blestita tudi na slovitih ardenskih klasikah (oba sta na legendarnem ardenskem spomeniku dirki Lige-Bastogne-Liege slavila po dvakrat, a vedno ob odsotnosti drugega), Remco pa je progo prihajajočega svetovnega prvenstva primerjal ravno s traso kakšne izmed ardenskih klasik, kjer že več let tako nestrpno pričakujemo medsebojni obračun obeh zvezdnikov.

"Svetovno prvenstvo je podobno dirkam v Ardenih. In zagotovo je Tadej tisti kolesar, ki ga bo potrebno premagati za naslov. A zato sem tu," je samozavestno zaključil svetovni prvak iz leta 2022.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice