Šport > Kolesarstvo
2113 ogledov

Grda poteza Evenepoela tik pred startom: "Srce se mi je ustavilo"

Print Screen
Svetovni prvak v vožnji na čas Remco Evenepoel bi zaradi mehanske okvare tik pred startom skoraj potreboval novo kolo.

Remco Evenepoel (24) je navkljub manjšim tehničnim težavam tik pred startom postal svetovni prvak v vožnji na čas.

Belgijec bi se na dobrih 46 kilometrov dolgo traso skoraj podal z rezervnim kolesom, potem ko se mu je minuto pred startom snela veriga.

Celoten zaplet in reševanje krizne situacije ob pomoči dveh mehanikov si je poskušal pobliže pogledati eden izmed snemalcev, čigar prisotnost je tako zmotila nervoznega olimpijskega prvaka, da ga je z roko odrinil

Presenečeni snemalec se je nato umaknil na varno razdaljo, od koder je v objektiv lahko ujel Evenepoelov start.

To pa ni bila edina težava belgijskega šampiona, saj je med vožnjo izgubil tudi merilec moči, zato je moral velik del preizkušnje dirkati na pamet. Kljub temu je bila njegova prednost pred Italijanom Filippom Ganno zadostna, da je lahko nekaj metrov pred ciljem zmagoslavno dvignil roki ter se veselil novega kariernega uspeha.

Roglič Kronometer Šport Evenepoel ubranil naslov, Roglič slabše od pričakovanj

"Srce se mi je ustavilo. Snel sem verigo, kar se mi je že enkrat zgodilo v Baskiji. Danes dirkamo z ogromnimi verižniki, vse je zelo natančno odmerjeno. In potem sem izgubil še merilnik moči. Po olimpijskih igrah sem kar nekaj časa iskal pravo formo. Dirkal sem po občutku. Glede na vse okoliščine je bil to verjetno najtežji kronometer v mojem življenju," je povedal svetovni in olimpijski prvak.

Kljub olajševalnim okoliščinam, zaradi katerih je nekoliko lažje razumeti njegovo burno reakcijo, so bili nekateri kritični do njegovega vedenja. "Mimogrede, ali je s snemalcem vse v redu? Skrajni čas bi bil, da se Remco nauči obladovati svoja čustva, kadar mu ne gre vse po načrtu," je komentiral nek uporabnik spleta

Evenepoel je z zmago v Zürichu ubranil naslov svetovnega prvaka, najboljši v vožnji na čas pa je bil tudi na letošnjih olimpijskih igrah v Parizu, kjer je prav tako ugnal srebrnega Ganno. Bronastega odličja se je tokrat veselil še en Italijan Edoardo Affini.

Filippo Ganna, Remco Evenepoel in Edoardo Affini. | Avtor: Profimedia Filippo Ganna, Remco Evenepoel in Edoardo Affini. Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.