Šport > Kolesarstvo
753 ogledov

Pogačarjev konkurent odpovedal nastop na cestni dirki

Epa
Nekdanji skupni zmagovalec dirke po Italiji je zaradi družinske krize odpovedal nastop na cestni dirki svetovnega prvenstva v Švici.

Ekvadorski kolesarski zvezdnik Richard Carapaz ne bo nastopil na nedeljski cestni dirki za svetovno prvenstvo v Švici. Olimpijski prvak iz Tokia 2021 je pojasnil, da se je za odpoved odločil, potem ko je morala njegova hči na nujno operacijo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Enaintridesetletni "kralj" letošnjega Toura, je na družbenih omrežjih sicer pomiril javnost, da je hčerka operacijo dobro prestala, vseeno pa zaradi zapletenih zdravstvenih težav ostaja na opazovanju v bolnišnici.

Roglič Kronometer Šport Evenepoel ubranil naslov, Roglič slabše od pričakovanj

Carapaz, ki je leta 2019 slavil na italijanskem Giru, je dodal, da zaradi nepričakovanih zapletov ni mogel normalno trenirati ter da za to ni bil niti fizično niti psihično pravilno pripravljen. "Zame kot športnika je ena najpomembnejših stvari, da zastopam Ekvador. Toda vsi smo ljudje ... in zdravje družine je na prvem mestu," je dejal za AFP.

Carapaz je bil glede na traso s 4000 višinskimi metri in dolžino 274 km eden od kandidatov za kolajno na dirki, kjer imajo visoke cilje tudi Slovenci, Tadej Pogačar se odkrito spogleduje z naslovom svetovnega prvaka.

Ste videli? Šport Grda poteza Evenepoela tik pred startom: "Srce se mi je ustavilo"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.