Šport > Kolesarstvo
13916 ogledov

Legendarni kolesar z nasvetom Jonasu, kako premagati Pogačarja: "Moraš ..."

Vingegaard Pogačar Profimedia
Alberto Contador svari Jonasa Vingegaarda, da bo moral na dirki po Franciji pokazati še boljšo formo, kot jo je v svojih šampionskih letih, če želi premagati Pogačarja.

Potem ko je dve leti zapored slavil na največji dirki na svetu, Tour de France, je letos dominanco Jonasa Vingegaarda prekinil njegov večni rival, naš Tadej Pogačar, ki je tako po dveh zaporednih drugih mestih še tretjič v svoji karieri osvojil rumeno majico kralja francoskih cest.

A če lani naš kolesar ni prišel optimalno pripravljen na francosko pentljo, je bil tokrat odlični Danec tisti, ki ni imel optimalne priprave na Tour, saj je po nesreči na dirki po Baskiji več dni preživel v bolnišnici, nekaj časa pa je njegov nastop na dirki po Franciji zaradi poškodb celo visel v zraku.

Že dve leti zapored smo bili tako prikrajšani za obračun dveh najboljših kolesarjev za velike tritedenske dirke, ki bi se na startu pojavila v optimalni formi. Legendarni dvakratni zmagovalec Toura Alberto Contador je tako v pogovoru za španski AS že napovedal, da se resnično veseli Toura 2025, saj verjame, da lahko Jonas vrne udarec Tadeju. Hkrati pa je imel za Danca tudi svarilo.

alberto contador | Avtor: Epa Epa

"Predstava, ki mu je v preteklosti zadostovala, da je slavil na Touru, zelo verjetno prihodnje leto ne bo dovolj," Contador Vingegaarda svari, da mora biti naslednje leto še boljši, kot je bil v letih 2022 in 2023. "Morda imate srečo in nasprotniku spodleti. Toda če mu ne, zakon življenja pravi, da morate za zmago na Tour de France voziti še bolje, kot ste v prejšnjem letu."

Do sedaj najbolj dominantna predstava Vingegaarda je bila zagotovo tista iz leta 2023, ko je slavil s sedmimi minutami in pol prednosti pred Pogačarjem. Toda Contador svari, da takšna predstava ne bo dovolj, da bi premagal trenutnega Pogačarja.

"Gre za zakon življenja, vedno je bilo tako. Številke, ki jih dosegaš letos ob zmagi, zelo verjetno naslednje leto ne bodo zadostovale. Če je proizvajal 400 wattov, jih bo moral zdaj 420," je zaključil legendarni El Pistoliero, eden izmed zgolj dveh kolesarjev v zgodovini, ki mu je uspelo vsaj dvakrat dobiti vse tri velike tritedenske dirke.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice