Šport > Kolesarstvo
491 ogledov

Izjemna okrepitev za Remca, Belgijcu se lahko smeji

Valentin Paret-Peintre Profimedia
Eno glavnih odkritij letošnje sezone se s prihodnjim letom seli k ekipi Soudal-QuickStep.

Kolesarska ekipa Soudal-QuickStep je sporočila, da ji je v svoje vrste za prihodnji dve sezoni uspelo zvabiti odličnega mladega Francoza Valentina Paret-Peintra, ki je letos tako zablestel pri moštvu Decathlon AG2R la Mondiale ter med drugim tudi dobil etapo na dirki po Italiji.

Do prelomnega trenutka v karieri 23-letnega Francoza je prišlo na deseti etapi letošnjega Gira, ko se je izkazal za najmočnejšega izmed ubežnikov na 18-kilometrskem zaključnem vzponu Bocca della Selva, ko je uspel streti tudi našega Jana Tratnika ter kolesarskega zvezdnika Romaina Bardeta. Prav tako je eno etapo Gira končal na drugem mestu, ko ga je premagal le naš Tadej Pogačar. Vse od izjemnih predstav na italijanski pentlji je bil Paret-Peintre udeležen v številne prestopne govorice, zdaj pa so pri sloviti blegijski ekipi potrdili, da so dobili bitko za Francozov podpis.

"Sem zelo vesel, da se bom lahko za naslednji dve leti pridružil tej ekipi. Vedno sem jo občudoval ter opazoval, kako piše zgodovino na največjih dirkah na svetu. Spominjam se, kako je v tem dresu Tom Boonen zmagoval na dirki Pariz-Roubaix, ali kako je Philippe Gilbert prišel do tistih nepozabnih zmag na Pariz-Roubaixu in dirki po Flandriji. Gre za legendarno ekipo z bogato zgodovino in tradicijo. Ponosen sem, da bom prihodnji dve sezoni del nje," je ob podpisu pogodbe izjavil Paret-Peintre.

Mladi Francoz je ob zmagi na zahtevni gorski etapi dirke po Italiji letos večkrat dokazal, da se izjemno znajde na klancih, kar je potrdil tudi z uvrstitvami v prvo deseterico na etapni dirki "tam spodaj" (po Avstraliji), kjer je bil osmi, ter etapni dirki po Alpah, kjer je bil četrti. Izkazal se je tudi v vlogi pomočnika, saj je opravil izjemno delo pri uspehih Bena O'Connorja, ki je Giro zaključil na četrtem, Vuelto pa drugem mestu. V svoji novi ekipi bo tako nedvomno prevzel vlogo enega glavnih pomočnikov Remca Evenepoela in bo tako nadomestil odličnega Čeha Jana Hirta, ki se seli k ekipi Israel-Premier Tech.

Valentin Paret-Peintre | Avtor: Profimedia Profimedia

"Moj cilj je, da nadaljujem s svojim razvojem in nabiram izkušnje na etapnih dirkah, še posebej od nekoga, kot je Mikel Landa. Prav tako sem pripravljen pomagati moštvenim kolegom, kadarkoli bom na vzponih potreben. Želim si biti eden najmočnejših kolesarjev naše ekipe v gorah, še posebej na na dirki, kot je Tour, katero bi rad končno spoznal. Obenem pa bom ciljal na uvrstitve v prvo deseterico na tedenskih etapnih dirkah," je pojasnil, kaj sam pričakuje od sebe po selitvi k novi ekipi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice