Šport > Kolesarstvo
1579 ogledov

Kolesarka v kritičnem stanju, omenja se možnost prekinitve SP

Muriel Furrer Profimedia
Na dirki svetovnega prvenstva v Švici se je v konkurenci mladink huje poškodovala komaj 18-letna Švicarka Muriel Furrer.

Švicarska reprezentantka Muriel Furrer se je hudo ponesrečila na cestni dirki mladink na kolesarskem svetovnem prvenstvu v Zürichu.

Kot je v uradni izjavi na to temo zapisala Mednarodna kolesarska zveza (Uci), podrobnosti njene nesreče še niso znane.

Osemnajstletnica je v padcu utrpela zelo resne poškodbe glave, zaradi česar so jo s helikopterjem nemudoma prepeljali v bolnišnico, kjer je že prestala urgentno operacijo.

Po doslej znanih informacijah je mlada Švicarka v kritičnem stanju.

Krovna kolesarska zveza je v izjavi za javnost še sporočila, da natančnih vzrokov za njen padec trenutno še ni mogoče opredeliti.

"Muriel Furrer je v bolnišnico odpeljal helikopter nujne medicinske pomoči. Utrpela je hudo poškodbo glave in je v zelo kritičnem stanju," so zapisali pri Uciju.

"Mednarodna kolesarska zveza (Uci), Swiss Cycling in lokalni organizacijski odbor so izredno zaskrbljeni in pozorno spremljajo potek dogodkov, o katerih vas bomo obvestili čim prej. V tem trenutku ne poznamo dejstev o nesreči, preiskave pristojnih organov pa so še vedno v teku. Iz tega razloga do nadaljnjega ne bomo posredovali dodatnih informacij," so dodali.

Po neuradnih navedbah bi lahko nesreča mlade tekmovalke pod vprašaj postavila celo nadaljevanje prvenstva.

"Švicarska televizija poroča, da je Muriel Furrer v zelo kritičnem stanju. Opravljena je bila nujna operacija. Ali in kako se bo prvenstvo nadaljevalo, bosta odločala Uci in organizacijski odbor," na omrežju X piše profil Cycling_Eve, ki se sklicuje na poročanje Neue Zürcher Zeitunga.

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice