Šport > Kolesarstvo
6701 ogledov

Šefu Evenepoela prekipelo: "Danes je to Bora, jutri bo UAE"

Evenepoel Profimedia
Šef ekipe Soudal Quick-Step ima dovolj govoric in natolcevanj v zvezi z njegovim prvim adutom Remcom Evenepoelom.

Aktualni olimpijski in svetovni prvak v vožnji na čas Remco Evenepoel je že od začetka kariere zvest Soudal Quick-Stepu, a se ga kljub temu iz leta v leto povezuje s selitvijo h konkurenci.

Pri tem se špekulanti sklicujejo predvsem na manjše finančne zmožnosti belgijskega moštva v primerjavi z navečjimi tekmeci, kot sta denimo Red Bull-Bora-hansgrohe in UAE Team Emirates.

Primož Roglič in Tadej Pogačar Tadej ali Primož? Šport Kdo bo kapetan slovenske reprezentance? Za Mohoriča ni dvoma

V lanskem letu je bilo ime dvakratnega olimpijskega prvaka vseskozi v središču govoric o domnevni združitvi Soudala in Visme, ki pa se kljub prizadevanjem vseh vpletenih strani na koncu ni uresničila. 

Nedavno so se v zvezi s prihodnostjo Evenepoela, ki ima pogodbo sklenjeno do leta 2026, na široko pisalo o možnosti prestopa k Bori, kjer bi združil moči s štirikratnim zmagovalcem Vuelte Primožem Rogličem. Slednji teh govoric ni želel komentirati, medtem ko je Evenepoel dejal, da bo razen v primeru nepričakovanega preobrata tudi prihodnje leto dirkal za Soudal. 

Vingegaard Pogačar S svarilom za Jonasa Šport Legendarni kolesar z nasvetom Jonasu, kako premagati Pogačarja: "Moraš ..."

Nenehne govorice o tem, kje bo kariero nadaljeval eden najboljših kolesarjev na svetu, so pošteno načele potrpljenje šefa Soudala Patricka Lefevereja, ki je v pogovoru za La Derniere Heure odločno zavrnil možnost selitve. 

"To je vse prej kot naš namen. Odhod Remca Evenepoela ne pride v poštev. Vsaj ne, dokler nimam na mizi sporočila od moštva, ki bi se želelo pogovarjati z njim," je bil neposreden nekdanji vrhunski kolesar.

"Ali bi Remco res toliko pridobil z menjavo ekipe? Morda smo finančno šibkejši, toda v naši ekipi se dobro počuti. Tukaj gre tudi za zaupanje. Samo poglejte njegove rezultate na dirkah. Leta 2026 bo star 26 let. Morda bo takrat izbral več denarja, možno pa je, da bomo takrat tudi mi v boljšem finančnem položaju."

"Opazil sem tudi, da zanimanje kažejo samo velike ekipe. A dejansko sem že naveličan vsega v zvezi z njegovim prestopom. Začelo se je pred štirimi leti z Ineosom. Danes je to Red Bull-Bora-hansgohe. Jutri bo UAE, kajne? Te govorice mi grejo na živce, ker ne doprinesejo k ničemur. Spomnite se lanske sage o združitvi z Vismo. Mislim, da imamo tega vsi počasi dovolj," je bil jasen Lefevere.

Remco Evenepoel Ekipa potrdila Šport Izjemna okrepitev za Remca, Belgijcu se lahko smeji

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.