Šport > Kolesarstvo
1474 ogledov

Pogačar bi skoraj prespal zmagoviti dan, razkrito, kdo ga je rešil

Pogačar Žigart Profimedia
Del zaslug za naslov svetovnega prvaka, ki ga je v Švici osvojil Tadej Pogačar, gre tudi njegovi izbranki Urški Žigart.

Tadej Pogačar, prepričljivi zmagovalec nedeljske cestne dirke na SP v Švici, je po zmagi razkril, da mu je na dan velikega zmagoslavja nekaj težav povzročilo zgodnje vstajanje.

Kot je novinarjem tako mimogrede omenil 26-letni slovenski šampion, je bila pri tem bolj pozorna njegova izbranka Urška Žigart, ki se je izkazala v vlogi "četrte budilke".

Tadej Pogačar Mnenja Šport Tako so se na Pogačarjevo predstavo odzvali tekmeci

"Morali smo vstati precej zgodaj in to mi nikakor ne ustreza," je povedal Pogačar, ki je mislil, da ima stvari pod nadzorom, a se je uštel.

"Imel sem nastavljene tri budilke. Prvo sem avtomatično ugasnil in samo mirno zaspal nazaj. Potem pa me je na srečo zbudila Urška," je zabavno anekdoto, s katero je začel zgodovinski dan v Švici, razkril nadvse priljubljeni Pogi.

Simon Geschke "Kaj se tam dogaja?" Šport Nemški veteran bi si želel "pogledati v Pogačarjevo glavo"

Pogačar se je do naslova svetovnega prvaka dokopal z izjemno predstavo, pri čemer je na cesti pustil zadnje atome moči.

"Bil sem popolnoma prazen. Gledal sem že malo navzkriž," je povedal Slovenec, ki se mu je v zadnjem krogu konkurenca približala na 35 sekund. Kljub temu je ostal povsem miren. "Imel sem dobre informacije o zaostankih. V zadnjem krogu smo tako in tako vsi utrujeni," je dejal.

Pogačar Nori Slovenec Šport Legendarni Merckx v šoku: "Nikoli si nisem predstavljal ..."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.