Šport > Kolesarstvo
164 ogledov

To si o Pogačarju misli velikan, čigar zgodovinski dosežek zasleduje

Tadej Pogačar Profimedia
Stephen Roche bo ponosen, če se mu bo Tadej Pogačar pridružil kot tretji kolesar v zgodovini s trojno krono kolesarstva.

V bogati kolesarski zgodovini je zgolj dvema kolesarjema uspelo priti do slovite "trojne krone kolesarstva" - slavja na Giru, Touru in svetovnem prvenstvu v istem letu. Toda že to nedeljo bo v Zürichu imel naš kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar priložnost, da se pridruži legendarnima Eddyju Merckxu in Stephenu Rochu kot tretji kolesar s tem zgodovinskim dosežkom.

Irski kolesar, kateremu je ta neverjetni dosežek uspel leta 1987, je nedavno za Velo spregovoril, kaj si misli o tem, da je Pogačar prvi favorit cestne dirke svetovnega prvenstva ter ima tako zelo lepe možnosti, da ponovi Rochev dosežek.

"Dirka ni nikoli dobljena, dokler ne prečkate ciljne črte. Lahko padete že v prvem krogu, ali imate pač slab dan. Toliko je stvari, ki grejo lahko narobe, tako da nikoli ne morete biti v nekaj prepričani," svari legendarni Irec.

"A če bom po novem v družbi Merckxa in Pogačarja, bo to v redu. Recimo temu, da sem v dobri družbi. Tadej je naravnost neverjeten. Kar počne, je nezemeljsko. Kot da ne bi bil s tega sveta," je bil 64-letnik poln hvale na račun svojega morebitnega naslednika.

Stephen Roche | Avtor: Profimedia Profimedia

"Dominanten je na enodnevnih dirkah, kronometrih, gorskih etapah, sprintih. Tadej je resnično sposoben voziti na vseh terenih. Le upam, da kolesarji, ki se pojavijo na startu v njegovi družbi, ne ciljajo že od samega začetka na drugo mesto, ker je tako zelo, zelo, zelo impresiven. Seveda je sposoben zmagati na svetovnem prvenstvu, še posebej glede na letošnjo traso."

Roche se tudi zaveda, kako zahtevno je kolesarjem vzdrževati formo, da so optimalno pripravljeni za kar tri vrhunce sezone. A vseeno verjame, da bo mavričasti dres od nedelje dalje na ramenih slovenskega kolesarja.

"Letos se vse zdi kot usojeno za Pogačarja. Nočem omadeževati njegove zmage na Giru, toda dirko je dobil, ne da bi se moral resnično potruditi. Na Touru je sicer imel močno konkurenco, a je bil znova razred zase, ni mu bilo potrebno potrošiti vseh moči. In zdaj je imel lep čas za regeneracijo. V Montrealu smo ga videli, da znova zmaguje. Neverjetno."

"Mislim, da ga bo res težko premagati. Sam bom prisoten na dirki in če mu bo uspelo zmagati, mu bom osebno predal ključ do hiše trojne krone kolesarstva," je zaključil legendarni kolesar.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice