Šport > Kolesarstvo
575 ogledov

Kolesarski zvezdnik: "Tadej mi je pomagal ponovno najti ljubezen do kolesarstva"

Tadej Pogačar in Michael Matthews Epa
Michael Matthews je razkril, kako mu je njegov prijatelj Tadej Pogačar po letih krize pomagal ponovno se zaljubiti v kolesarstvo.

Za avstralskim kolesarskim zvezdnikom Michaelom Matthewsom je odličen zaključek sezone, potem ko je še tretjič v karieri dobil VN Quebeca, kjer je med drugim premagal tudi svojega velikega prijatelja Tadeja Pogačarja, medtem ko se je v Zürichu na svetovnem prvenstvu z avstralsko reprezentanco dokopal do naslova svetovnega prvaka v mešani ekipni vožnji na čas.

Avstralska kolesarska reprezentanca | Avtor: Profimedia Profimedia

Bil je tudi na papirju eden glavnih rivalov svojega soseda iz Monaka ter prijatelja Pogačarja na cestni dirki svetovnega prvenstva, a izjemno zahtevne preizkušnje na koncu ni končal, medtem ko je njegov najboljši prijatelj v cilju zmagoslavno dvignil roke v zrak in si nadel mavričasto majico svetovnega prvaka.

Matthews je v Zürichu razkril, da se je na svetovno prvenstvo pripravljal ravno v družbi novega svetovnega prvaka in najboljšega kolesarja sveta, s katerim imata odličen odnos. "Zadnje tri dni pred prihodom v Švico sva skupaj trenirala. Skupaj sva sprintala, se napadala na vzponih. Res sva se zabavala," je Matthews razkril v pogovoru za Cyclingnews.

Tadej Pogačar in Michael Matthews | Avtor: Profimedia Profimedia

Zmagovalec kar desetih etap z velikih tritedenskih dirk in nekdanji osvajalec zelene majice za najboljšega po točkah na Touru je nekdaj veljal za enega najboljših kolesarjev sveta, a je po sezoni 2019 zapadel v precejšnjo krizo, kot da bi izgubil ljubezen do kolesarstva. A jo je v zadnjih letih ponovno odkril, za kar se lahko zahvali svojemu prijatelju Pogačarju.

"Kar obožujem pri tem človeku, je to, da preprosto ves čas uživa v vožnji s kolesom. Po nekaj letih, ko resnično več nisem užival, mi je Tadej pomagal na novo odkriti mojo ljubezen do kolesarstva. Obožujem najine skupne treninge, tako zelo se zabavava. Sploh se ne počutim, kot da trenirava, temveč se odpraviva ven in preprosto uživava," je Matthews pojasnil, kako se lahko le novemu svetovnemu prvaku zahvali, da ponovno uživa pri tem, kar počne.

Tadej Pogačar in Michael Matthews | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice