Šport > Kolesarstvo
2698 ogledov

Policija razkrila srhljive podrobnosti smrti kolesarke, odkril jo je šele ...

Muriel Furrer Epa
Po najnovejših poročilih naj ne bi nihče prisostvoval ali opazil nesreče mlade kolesarke. Odkril jo je šele delavec ob progi.

Slovenski športni navdušenci si bomo svetovno prvenstvo v kolesarstvu 2024 zapomnili po neverjetni predstavi Tadeja Pogačarja, ki je v Zürichu Sloveniji privozil njeno prvo mavričasto majico članskegs svetovnega prvaka.

A na žalost si svetovnega prvenstva v Švici ne bomo zapomnili zgolj po tem, temveč tudi po tragični smrti komaj 18-letne švicarske kolesarke Muriel Furrer, ki je podlegla poškodbam, ki jih je utrpela pri padcu na cestni dirki mladink.

Dolgo časa ni bilo znanih nobenih podrobnosti glede usodne nesreče, nekateri tuji mediji pa so v preteklih dneh poročali, da po poročanju prič sploh nihče ni bil obveščen o nesreči ter je reševalna akcija stekla šele zatem, ko je poškodovana kolesarka že eno uro ležala v gozdu ob cesti.

Muriel Furrer | Avtor: Epa Epa

Zdaj pa je švicarska policija postregla z najnovejšim poročilom ter ugotovitvami, do katerih je prišla tekom preiskave. "Policija kantona Zürich je skupaj z državnim tožilstvom začela preiskavo, da bi v celoti razjasnila vzrok in način smrti, kot je običajno v takšnih primerih," so začeli svoje sporočilo za javnost.

Policijska preiskava se je znašla v slepi ulici, saj marsikaj ostaja neznanega, obenem pa ne obstajajo oziroma še niso odkrili prič tragičnemu dogodku, ki bi lahko pomagale pojasniti zadevo. Po trenutnih dokazih policije tragični nesreči Švicarke ni prisostvoval nihče in se zaradi tega (ter pomanjkanja radijskih komunikacij med ekipo in kolesarko) tako dolgo sploh ni vedelo za njen padec. Odkril jo je šele naključni delavec ob progi.

"Preiskava okoliščin nesreče še poteka in še ni zaključena. Po prvih ugotovitvah je kolesarka padla v bližini Küsnachta, medtem ko se je v blagem levem zavoju spuščala iz zaselka Schmalzgrueb. Do sedaj ni dokazov o vpletenosti tretje stranke," so razkrili nekaj do sedaj znanih podrobnosti. "Glede na trenutne izsledke preiskave ni nihče opazil padca. Televizijske kamere ali zasebni posnetki padca niso ujeli. Znane niso nobene priče."

"Dosedanje preiskave kažejo, da je padlo športnico nezavestno v gozdu ob cesti odkril član ekipe za varnost na progi. Reševalci, ki so jih nemudoma poklicali, so kmalu zatem prispeli na kraj nesreče in ji nudili prvo pomoč. Natančen čas nesreče še ni povsem razjasnjen. Nadaljnjih informacij poleg te objave za medije trenutno ni mogoče posredovati," je zaključila švicarska policija.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Pepe007 14:54 02.oktober 2024.

    Katastrofa. Punca mogoče ne bi umrla, če bi imeli dovoljeno radijsko povezavo kot na ostalih cestnih dirkah. Ali pa vsaj števce, ki bi javljali lokacijo kolesa, kar bi olajšalo spremljanje, kje je kdo.

Sorodne novice