Šport > Kolesarstvo
4126 ogledov

Noro razkritje: Vedel je, kaj načrtuje Pogačar, a ga ni vzel resno

Tim Wellens Profimedia Tim Wellens (drugi z desne).
Belgijski kolesar je vnaprej vedel, kaj bo na svetovnem prvenstvu storil Tadej Pogačar, a ga ni jemal resno.

Tim Wellens, član belgijske kolesarske reprezentance, ki na cestni dirki svetovnega prvenstva ni uspela pokriti napada kasnejšega zmagovalca Tadeja Pogačarja, je razkril, da je bil vsaj delno seznanjen s strategijo slovenskega kolesarja, vendar ni pričakoval, da bo Pogačar res uresničil svojo napoved.

"Ko je Tadej napadel, bi morali biti bližje čelu dirke," je priznal Wellens in dodal: "Tik pred začetkom svetovnega prvenstva sem s Tadejem treniral v Monaku. Povedal mi je, da ne bo čakal do zadnjega kroga. Mislil sem, da se šali."

Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

Belgijski kolesarji so sicer poskušali organizirati lov za Pogačarjem, pri čemer so levji delež opravili Quinten Hermans, Victor Campenaerts in Maxim van Gils, medtem ko je nekaterim drugim zmanjkalo moči za dostojen boj z najboljšim kolesarjem na svetu.

"Ko se je skupina s Tratnikom in De Plusom odpeljala naprej in si privozila več kot dve minuti prednosti, je Jasper Stuyven spraševal, ali se bomo odzvali. Povedal sem ji, da to ne bo potrebno in da naj bodo raje pozorni na Pogačarja," je razmišljanje povzel selektor Sven Vanthourenhout.

Pogačar Jasno kot beli dan Šport "Mnogi mislijo, da sta Pogačar in Vingegaard na enakem nivoju, toda ..."

Tiesj Benoot je ob tem dodal: "Na začetku predpredzadnjega kroga sem opazil, da Slovenci popešujejo na čelo glavnine. Ozrl sem se nazaj, a Remca ni bilo od nikoder. Da bi ga poiskal, sem nazadoval po mestih. Zato sem bil tako daleč zadaj. V tistem trenutku nismo bili dovolj pozorni. To je bila napaka z naše strani. Razliko smo nato uspeli prepoloviti in se približali na pol minute. Remco je deloval zelo sproščeno. A moram priznati, da nisem imel najboljših nog."

Tadej Pogačar in Stephen Roche Le redko v javnosti Šport Ga prepoznate? Uganite, kdo je po dirki v cilju objel in čestital Pogačarju

"Nisem se odzval na napad, ker sem bil zadolžen za to, da ostanem tesno ob Remcu, dokler ne bomo tri kroge pred koncen dokončno razkrili naših kart. Ko napade Pogačar, ne smeš oklevati," je obžaloval Quinten Hermans, njegov rojak Maxim Van Gils pa je dodal: "Remca sem poskušal pripeljati v kar se da dober položaj za skok, a noge so mi hitro pošle. Nisem imel najboljšega dne."

Kaj pa drugega! Šport Bronasti Van der Poel razkril, kaj je v cilju rekel Pogačarju

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Kmodri_ 13:24 01.oktober 2024.

    Šala desetletja!