Šport > Kolesarstvo
516 ogledov

Eden najboljših o Pogačarju: To mora zdaj izkoristiti

Alejandro Valverde Epa
Sloviti Španec je navdušen nad predstavami novega svetovnega prvaka.

Španski kolesar Alejandro Valverde sodi med najboljše kolesarje zadnjih dvajset let, v svoji karieri pa je leta 2018 prišel tudi do naslova svetovnega prvaka. Ob takratnem uspehu je bil star 38 let.

Zdaj ga je navdušila predstava Tadeja Pogačarja. "Trenutno obstaja kar nekaj izjemnih kolesarjev, živimo v odlični dobi za kolesarstvo. Izstopajo štirje ali pa morda pet kolesarjev, a to, kar je storil Tadej, je povsem noro," je za EFE dejal skupni zmagovalec Vuelte iz leta 2009.

Pogačarja je označil za najboljšega med kolesarji, ki jih je videl v svojem življenju: "Kjerkoli se pojavi, je hit, vselej poskrbi za šov. Moramo biti veseli, da lahko uživamo v njegovih predstavah."

 

Alejandro Valverde | Avtor: Profimedia Profimedia

Nekoč odlični kolesar na enodnevnih preizkušnjah, kar štirikrat je slavil na spomeniku Liege - Bastogne - Liege, še enkrat več pa na Valonski puščici, se ne strinja s tistimi, ki menijo, da je kolesarstvo nekoliko manj zanimivo zaradi Pogačarjeve dominance. "Meni se to ne zdi dolgočasno. Povsem jasno je, da je vselej favorit, ko že ne zmaga, pa je temu vsaj zelo blizu."

"Mnogi menijo, da se izčrpava, ker želi zmagati na prav vsaki dirki, a zadeva je takšna, da mora zmagovati, dokler je to možno. Prišel bo namreč čas, ko tega več ne bo zmogel početi. Vsi vemo, kdo je Pogačar. Kar je storil tokrat, pa je neverjetno. Da napadeš 100 kilometrov pred ciljem v dirki, ki je dolga 270 kilometrov, na tako zahtevni trasi in da si v cilju minuto pred ostalimi favoriti, je noro. Ob takšni predstavi mu moramo le čestitati."

"Tadej mora izkoristiti svoja dobra leta in pri tem predvsem uživati. Zlahka opaziš, da uživa na kolesu, tudi takrat, ko mu ne uspe zmagati," je zaključil Valverde.

Ta je leta 2019 sicer osvojil skupno drugo mesto na dirki po Španiji, stopničke pa si je razdelil s Slovencema. Primož Roglič je takrat namreč osvojil svojo prvo Vuelto, Pogačar pa je bil na svoji prvi tritedenski preizkušnji skupno tretji.

Alejandro Valverde | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice