Šport > Kolesarstvo
618 ogledov

Iz UAE potrdili, na kateri dirki bo Tadej prvič nastopil v mavrični majici

Tadej Pogačar Profimedia
Ekipa UAE Team Emirates je potrdila, da bo novi svetovni prvak debitiral v mavrični majici na dirki po Emiliji.

Slovenskemu kolesarskemu asu Tadeju Pogačarju se je izpolnila ena izmed velikih želja, da bo lahko eno leto nastopal v mavrični majici svetovnega prvaka, potem ko je v nedeljo v Zürichu slavil na cestni preizkušnji svetovnega prvenstva.

Pogačar je tako lahko na seznamu želja obkljukal tudi mavrično majico in ne bo potrebno dolgo čakati, da ga bomo prvič videli tudi nastopiti v njej. Iz ekipe UAE Team Emirates so namreč potrdili, da se bo njihov kapetan v pripravah na dirko po Lombardiji pojavil že to soboto na startu dirke po Emiliji.

"To obdobje leta je vedno eno mojih najljubših za dirkanje in zdaj bo z dresom svetovnega prvaka na mojem hrbtu še toliko bolj posebno," je v ekipnem sporočilu za javnost izjavil Pogačar, kateremu bodo na dirki po Emiliji pomagali Juan Ayuso, Sjoerd Bax, Alessandro Covi, Rafal Majka, Jay Vine in Adam Yates.

"To, kar se je zgodilo v Zürichu, je bilo uresničitev mojih sanj. Vse, kar se bo zgodilo od zdaj naprej, bo le še bonus. Toda glede na to, kako izjemna sezona je za našo ekipo, želimo pritiskati vse do zadnje dirke in končati sezono na najboljši možni način. Te italijanske enodnevne klasike ob zaključku leta so prekrasne in razburljive, mi pa smo pripravljeni, da damo vse od sebe," je še dodal.

Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

Pogačar ima sicer z dirko po Emiliji še neporavnane račune, potem ko je v zadnjih dveh nastopih osvojil drugo mesto, saj je moral priznati premoč Enricu Masu in Primožu Rogliču. Na dirki je sicer nastopil še leta 2021, ko pa preizkušnje ni dokončal.

Da jo končno doda na svoj seznam lovorik, bo imel priložnost že to soboto, a konkurenca bo vse prej kot lahka. Poleg zadnjih dveh zmagovalcev Masa in trikratnega zmagovalca Rogliča bosta na startu Remco Evenepoel in Richard Carapaz ter še kopica nadarjenih hribolazcev, ki bodo na legendarnem vzponu San Luca izjemno trd oreh.

Iz ekipe so sicer še potrdili, da se bo Pogačar pred nastopom na dirki po Lombardiji, kjer bo napadal še četrto zaporedno zmago, pojavil tudi na dirki Tre Valli Varesine, kjer bo poizkušal ponoviti uspeh iz leta 2022, ko je ob svojem drugem nastopu na dirki premagal vso konkurenco. Lani je sicer dirko končal na petem mestu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice