Šport > Nogomet
16366 ogledov

Izjemna čast za slovenskega sodnika, Angleži besnijo

Slavko Vinčić Profimedia
Slovenski nogometni sodnik Slavko Vinčić bo imel čast soditi prvo polfinalno tekmo letošnjega Eura, medtem ko bo na drugi delil pravico Nemec Felix Zwayer.

Slovenski nogometni sodnik Slavko Vinčić bo glavni sodnik na torkovi prvi polfinalni tekmi evropskega prvenstva med Španijo in Francijo, je objavila Evropska nogometna zveza (Uefa). Njegova pomočnika bosta prav tako Slovenca Tomaž Klančnik in Andraž Kovačič, Uefa pa je za četrtega sodnika imenovala Slovaka Ivana Kružljaka. V sobi za Var bodo Slovenec Nejc Kajtazović ter Italijana Paolo Valeri in Massimiliano Irrati.

Vinčić, Klančnik in Kovačič so na tem EP sodili že 15. junija, ko je Švica v skupini A v Kölnu premagala Madžarsko s 3:1, in 20. junija, ko si je reprezentanca Španije kot prva zagotovila napredovanje v izločilne boje. Tedaj je v Gelsenkirchnu v tekmi 2. kroga skupine B premagala Italijo z 1:0.

Felix Zwayer | Avtor: Profimedia Profimedia

V drugem polfinalu pa se bosta srečali Nizozemska in Anglija, ta dvoboj je na sporedu v sredo ob 21. uri v Dortmundu. Glavni sodnik druge polfinalne tekme bo Nemec Felix Zwayer, ki ima zelo zanimivo zgodovino z angleškim zvezdnikom Judom Bellinghamom, ki ga je tekom svojega igranja za Borussio Dortmund javno kritiziral ter bil zaradi tega tudi kaznovan s strani nemške nogometne zveze.

Bellingham je namreč po eni izmed tekem, ki jih je sodil Zwayer, izrazil svoje nezadovoljstvo nad njegovimi odločitvami na igrišču ter izpostavil dejstvo, da je bil Zwayer v preteklosti že udeležen v škandal nameščanja tekem ter da ga zato ne čudi, da je na tak način odsodil tekemo.

Zwayer je namreč v preteklosti priznal, da je bil udeležen v škanadal nameščanja tekem iz leta 2005, zaradi česar je tudi moral odslužiti polletni suspenz. Številni Angleži, tudi nekateri znani novinarji, nekdanji igralci in analitiki, so tako zgroženi nad Uefino izbiro sodnika za drugo tekmo polfinala.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Kmodri_ 18:26 08.julij 2024.

    Angleški hladi nam zavidajo! Pa to je priceless!

  • Avatar mahatma2
    mahatma2 17:14 08.julij 2024.

    Ta sodnik bi moral biti suspendiran doživljensko in strinjam se z Angleži in s še kom

Sorodne novice