Šport > Euro 2024
32048 ogledov

Tako je bilo po zadnjem žvižgu: Portugalci v garderobi, Slovenci z navijači

slovenska nogometna reprezentanca Epa
Slovenska izbrana vrsta je bila po koncu napornih 120 minut nagrajena z aplavzom.

Slovenija je imela globoko v drugem podaljšku izjemno priložnost za zadetek, vendar je Benjamin Šeško izgubil dvoboj ena na ena s kasnejšim igralcem tekme Diogom Costo. Portugalski vratar je z nogo zaustavil strel mladega slovenskega napadalca, ob izvajanju enajstmetrovk pa je bil uspešnejši še od Josipa Iličića, Jureta Balkovca in Benjamina Verbiča.

Portugalska je napredovala v četrtfinale, kjer se bo pomerila s Francijo.

Slovenski nogometaši so ob slavju Portugalcev razočarani ostali na zelenici, kjer pa so jih z aplavzom in navijanjem nagradili navijači, ki so pokazali, da znajo ceniti doseženo na tem evropskem prvenstvu.

Slovenija je sicer tudi po svojem drugem Euru ostala brez zmage, leta 2000 je zbrala dva remija in poraz, tokrat kar štiri neodločene izide, tudi prvega v izločilnih bojih. Četa Matjaža Keka, ki je s svojo organizirano igro požela tudi simpatije tujih strokovnjakov, je v skupini najprej odigrala 1:1 z Dansko, nato z enakim rezultatom še s Srbijo, pri tem je zadetek prejela iz kota v zadnjih sekundah dvoboja, z 0:0 pa se je razšla tudi z udeleženko četrtfinala Anglijo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 11
  • libris5555 17:58 02.julij 2024.

    Iskrene čestitke našim nogometašem, vi ste največji, ker ste spravili v jok takega asa

  • Avatar Zoran
    StarMačk 10:24 02.julij 2024.

    Moja napoved se je na žalost uresničila le do streljanja penalov, ampak kljub neuspešni izvedbi le teh si fantje zaslužijo pohvale in čestitke za prikazano na EP, še posebno zadnjih 120 minut, ko so tudi na rob obupa spravljali nogometno ...prikaži več velesilo kot je Portugalska. Dejstvo, ki bo ostalo je, da Slovenija v 390 minutah nogometne igre EP 2024 ni bila poražena! Penali pa so loterija, na velikih tekmah pa največjo prednost prinesejo izkušnje in Slovenija do te tekme teh ni imela. Še enkrat čestitke!

  • onxxx 09:26 02.julij 2024.

    Navadna defenzivna igra z namenom ne pustiti portugalcem da pridejo pred gol , ker v primeru brez zadetkov imamo kralja cara oblak v golu ki bo vse ubranil ampak resnica je da ste se v osmino finala prešvercali brez ene ...prikaži več zmage im popu šili prve tri penale, tako da......

Sorodne novice