Šport > Nogomet
35504 ogledov

Znani novinar: Ronaldo je preprečil Portugalski pot v polfinale

Ronaldo Profimedia
Kritika na račun prvega zvezdnika Portugalske.

Znani novinar Daniel Riolo, ki mu na primer na omrežju X sledi okoli 630 tisoč sledilcev, je po tekmi med Francijo in Portugalsko, ta se je končala po streljanju enajstmetrovk, napredovali so galski petelini, spregovoril o izpadu reprezentance z zahodnega dela Pirenejskega polotoka, prst pa je usmeril v največjega zvezdnika Cristiana Ronalda.

"Portugalska mi je všeč, to sem vedno govoril. Presenečen sem, da po letu 2016, ko je osvojila evropsko prvenstvo, ni posegla po boljših rezultatih," je po izpadu Portugalcev izjavil Riolo.

Nato je dodal: "Razumem, da je Cristiano Ronaldo legenda, ampak on že več let ne prinaša dodane vrednosti. Enako je bilo tudi tokrat, Portugalska je pravzaprav igrala z deseterico. Zapisal sem že prej, ni mi všeč, da ga gledam takšnega. On je legenda, morate ga občudovati, a je preprečil možnosti Portugalske, da se prebije v polfinale."

Devetintridesetletni Ronaldo je zaigral na svojem šestem evropskem prvenstvu, prvič pa na tem tekmovanju ni dosegel zadetka, to se je zgodilo tudi po zaslugi slovenskega kapetana Jana Oblaka, ki mu je v osmini finala ubranil strel z bele pike. Sloviti nogometaš je na tem Euru sicer sprožil 23 strelov.

To je za Ronalda zadnje evropsko prvenstvo, čez dve leti sicer namerava nastopiti še na mundialu. Za izbrano vrsto je odigral 212 tekm in pri tem dosegel kar 130 golov ter vpisal še 47 asistenc.

Komentarjev 5
  • munja 09:27 07.julij 2024.

    Vsaka zvezda enkrat ugasne in tako tudi njegova počasi ugaša. Čimprej se naj s tem sprijazni in da priložnost mlajšim. Prepotentnost, kriljenje z rokami in jokanje, mu niso v prid, ampak ravno obratno. Kdaj bo pa to spoznal, je pa ...prikaži veča drugo vprašanje. Najbolje čimprej.

  • Avatar MS
    MS 17:05 06.julij 2024.

    Penaldo?

  • Kmodri_ 17:00 06.julij 2024.

    Ronaldo naj se gre zdraviti na zaprti psihiatrični oddelek!

Sorodne novice