Šport > Euro 2024
330 ogledov

Turški reprezentant pod drobnogledom Uefe

Merih Demiral Epa
Nogometašu turške reprezentance, ki se bo v četrtfinalu pomerila z Nizozemsko, grozi tekma prepovedi.

Evropska nogometna zveza (Uefa) je sprožila preiskavo proti turškemu reprezentantu Merihu Demiralu, potem ko je gol proslavil s tako imenovanim volčjim pozdravom. Uefa je sporočila, da gre za domnevno neprimerno obnašanje 26-letnika.

Če bo Demiral kaznovan, se lahko sooči s prepovedjo nastopa na prihajajoči četrtfinalni tekmi proti Nizozemski.

Po svojem drugem golu v Leipzigu je Demiral z obema rokama oblikoval znak in simbol "Sivih volkov" ob zmagi z 2:1 v osmini finala proti Avstriji.

Merih Demiral | Avtor: Epa Epa

Podporniki desničarskega ekstremističnega gibanja Ülkücü, ki ga nadzoruje Zvezni urad za varstvo ustave v Nemčiji, so znani kot Sivi volkovi. V Turčiji je skrajna nacionalistična stranka MHP njen politični predstavnik in partner v zavezništvu z islamsko konservativno stranko AKP predsednika Recepa Tayyipa Erdogana.

Demiral je pojasnil, da je tak način praznovanja povezan z njegovo turško identiteto. Aktivisti za človekove pravice so tak način proslavljanja kritizirali.

Turčija bo v soboto v Berlinu igrala za uvrstitev v polfinale evropskega prvenstva.

Merih Demiral | Avtor: Epa Epa

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.