Šport > Nogomet
1489 ogledov

Zbrani na Kongresnem trgu, nogometaši stopili pred navijače

sprejem nogometne reprezentance Slovenije
1/16
Saša Despot
Na Kongresnem trgu so navijači pozdravili slovenske nogometaše, ki so se po tekmi osmine finala vrnili v domovino.

Ob 20. uri so na oder na Kongresnem trgu stopili člani slovenske nogometne reprezentance, ki je navdušila s prikazanim na evropskem prvenstvu v Nemčiji. Slovenci so po odlični igri v osmini finala morali šele po enajstmetrovkah priznati premoč portugalski izbrani vrsti. 

sprejem nogometne reprezentance Slovenije | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Prihod reprezentance je bil napovedan za 18. uro, a so zaradi zamude letala prispeli nekoliko kasneje. Pred njihovim prihodom so navijači uživali v glasbi Siddharte. 

sprejem nogometne reprezentance Slovenije | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Na odru so enega po enega predstavili vsakega nogometaša in člana strokovnega štaba, ki so zaslužni za zgodovinski uspeh slovenske nogometne reprezentance. Sledili so govori najzaslužnejših in najbolj izpostavljenih nogometašev, vsi pa so se bolj ali manj navijačem zahvaljevali za izjemno podporo.

"Najlepša hvala za tale fantastični sprejem. Tu so tisti (nogometaši, op. STA), ki so odgovorni za vse skupaj, tisti, ki so naredili Slovenijo spet ponosno. Vam še enkrat hvala, mi pa lahko obljubimo, mislim, da lahko govorim tudi v imenu nogometašev, da bomo tudi na naslednjih tekmah dali vse od sebe in s srcem igrali za Slovenijo," je prisotne navijače nagovoril selektor Matjaž Kek.

"V imenu celotne ekipe bi se zahvalil za podporo, ki je bila res neverjetna na vseh tekmah. Vse nam je bilo zelo težko, ampak najtežje, hkrati pa najlažje, je bilo videti na tribunah to veselje in srečo, kljub temu da nismo zmagali. Seveda upam, da se ne bomo naslednjič zbrali čez 24 let, ampak da bo ta zbor na Kongresnem trgu vsaki dve leti," pa je za njim nadaljeval vratar in kapetan reprezentance Jan Oblak.

sprejem nogometne reprezentance Slovenije | Avtor: Saša Despot Saša Despot

"Pred evropskim prvenstvom si nismo predstavljali takšne podpore, ampak smo v to verjeli in vrnilo se nam je vse, kar smo delali dolga, dolga leta. To, kar smo doživeli v Nemčiji, smo lahko pričakovali tukaj in hvala navijačem za vse, hvala za vso energijo, solze, veselje. Ponosni smo," je povedal Petar Stojanović.

Ta je pogled usmeril tudi proti naslednji reprezentančni akciji, to bo septembrski začetek lige narodov: "Ne smemo se zadovoljiti s tem, kar smo naredili. Moramo se zavedati, da smo naredili velike rezultate, ampak nikakor se ne smemo ustaviti pri tem. Nogomet je težak šport, ampak vsako tekmo bomo dali svoj maksimum in upam, da bo na koncu takšno veselje, kot je bilo do zdaj."

sprejem nogometne reprezentance Slovenije | Avtor: Saša Despot Saša Despot
sprejem nogometne reprezentance Slovenije | Avtor: Saša Despot Saša Despot

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.