Šport > Kolesarstvo
135 ogledov

Pogačar prvič v mavričasti majici, ali lahko ogrozi Rogličevo dominanco?

Tadej Pogačar in Primož Roglič na dirki po Emiliji Profimedia
Mavričasti Pogačar po Emiliji proti trikratnemu zmagovalcu Rogliču.

Slovenska kolesarska zvezdnika Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) in Primož Roglič (Red Bull-BORA-hansgrohe) bosta danes tekmeca na enodnevni italijanski klasiki po Emiliji. Roglič je to preizkušnjo doslej dobil že trikrat, Pogačar pa je bil v zadnjih dveh letih vselej drugi. Njun prvi tekmec bo bržčas Belgijec Remco Evenepoel.

Natanko 215,3 km dolga trasa med Vignolo in San Luco se bo začela ob 11.15 in končala dobrih pet ur kasneje. Kolesarje v prvem delu čaka nekaj daljših klancev, a odločitev bo kot vselej padla na krožni trasi po Bologni oziroma v štirih krogih po prihodu v mesto pod San Luco (1,8 km/10,8 %).

Trasa dirke po Emiliji | Avtor: procyclingstats.com procyclingstats.com

Sloviti klanec v Bologni so letos odpeljali tudi na dirki po Franciji, a zgolj enkrat. Tokrat ga bodo petkrat, nesporni kralj zadnjih let tam pa je Roglič. Štiriintridesetletni Zasavec je tam zmagal v letih 2019, 2021 in 2023.

Roglič je lani v sprintu navkreber prepričljivo ugnal drugouvrščenega Pogačarja, ki je v dosedanjih treh poskusih na tej dirki vselej ostal praznih rok. Dvakrat zapovrstjo je bil drugi, leta 2021 pa preizkušnje zaradi težav z zdravjem ni končal.

Tadej Pogačar in Primož Roglič na dirki po Emiliji | Avtor: Profimedia Profimedia

Tokrat na dirko po Emiliji prihaja poln samozavesti ter v mavričasti majici, ki si jo je želel vrsto let. "Ta del leta mi je vselej zelo pri srcu, zdaj pa bo ta občutek z mavričasto majico še bolj poseben," je v izjavi za svoje moštvo dejal Pogačar.

Konkurenca bo v okolici Bologne zelo močna. Ob Pogačarju in Rogliču so na startni listi tudi Evenepoel, predlanski zmagovalec Španec Enric Mas, Irec Ben Healy, Kanadčan Michael Woods, Britanec Tom Pidcock, Američan Matteo Jorgenson in še številni drugi.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice