Šport > Nogomet
1730 ogledov

Mladi španski dragulj proti Franciji spisal zgodovino

Lamine Yamal Profimedia
Yamal je s še nedopolnjenimi 17 leti postal najmlajši strelec na nogometnih evropskih prvenstvih.

Španski nogometni reprezentant Lamine Yamal je postal najmlajši strelec na evropskih prvenstvih, potem ko je danes na EP v Nemčiji na prvi polfinalni tekmi v Münchnu v 21. minuti zadel za 1:1 proti Franciji. Tekma se je sicer končala z rezultatom 2:1 za Španijo, potem ko je za Francijo zadel Randal Kolo Muani, drugi zadetek za Španijo pa je dosegel Dani Olmo.

Yamal je starostni rekord EP dosegel še pred dopolnjenim 17. letom, saj je danes star natanko 16 let in 362 dni. Z zadetkom je precej prehitel dosedanjega rekorderja teh tekmovanj Švicarja Johana Vonlanthena, ki je zadel na EP 2004, ko je bil star 18 let in 141 dni. Zanimivo, tudi takrat je bila tekmica Francija.

To je sicer drugi starostni rekord, ki ga je na tem Euru postavil Yamal. V uvodnem krogu letošnjega EP je na tekmi proti Hrvaški postal najmlajši igralec z nastopom na evropskem prvenstvu. Yamal je začel tekmo v prvi postavi španske reprezentance in se tako pri 16 letih in 338 dneh starosti že takrat vpisal v evropsko nogometno zgodovino.

Prejšnji starostni oziroma bolj mladostni rekord na EP je imel Poljak Kacper Kozlowski, ki je na prejšnjem prvenstvu stare celine pred tremi leti zaigral pri 17 letih in 246 dneh.

Tudi sicer je mladi talent katalonskega velikana Barcelone že vajen podiranja starostnih rekordov. Lani je tako pri le 16 letih in 57 dneh postal najmlajši strelec za Španijo, ko je zadel proti Gruziji. V Barceloni pa je v članski ekipi začel igrati že pri 15 letih.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice