Šport > Kolesarstvo
61777 ogledov

Bernal ogorčen nad tem, kar so naredili Tadeju: "Nobenega spoštovanja!"

Egan Bernal Profimedia
Egan Bernal ne more verjeti, kakšno nespoštovanje so do rumene majice in njenega nosilca pokazali nekateri kolesarji.

Kolumbijski kolesarski zvezdnik in nekdanji zmagovalec Toura Egan Bernal se je tekom medijskih obveznosti na prvi prosti dan letošnje dirke po Franciji lotil zanimive teme, kako je v kolesarskem svetu danes vse manj spoštovanja med kolesarji. Niti do nosilca rumene majice.

"Za Tour leta 2019 lahko trdim, da je bil bolj kontroliran, vse skupaj je bilo nekoliko bolj predvidljivo," se je svoje šampionske dirke po Francij za špansko Marco spomnil nekdanji osvajalec rumene majice. "Bilo je tudi več spoštovanja med kolesarji. Zdaj ni več nobenega spoštovanja."

Eno izmed nenapisanih pravil, ki so se ga v preteklosti kolesarji držali, je to, da če mora vodilni kolesar dirke opraviti malo potrebo, ta čas velja začasno premirje in se glavnine ne napada, dokler se ji nosilec rumene majice ponovno ne pridruži. Tudi tega naj bi kolesarji na letošnji dirki prekršili.

Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

"V nedeljo se je morala rumena majica ustaviti, da odtoči. Gre za trenutek, za katerega veš, da ga morajo vsi spoštovati. Beg je tako ali tako že bil oblikovan, a vseeno smo imeli kolesarje v glavnini, ki so v tem času napadali. To se včasih ni dogajalo."

"Resnica je, da so se stvari spremenile leta 2021, po covidu. Lahko rečemo, da se stvari od leta 2021 dalje niso veliko spremenile, toda glede na leto 2019 so stvari precej drugačne." je svoje razmišljanje zaključil 27-letni Kolumbijec, ki v skupnem seštevku drži 12. mesto s 5 minutami in 25 sekundami zaostanka za nosilcem rumene majice, Tadejem Pogačarjem.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • bobubob 12:46 17.julij 2024.

    Po kovidu so dobri ljudje še boljši, slabi pa še slabši.

  • T_rex 19:55 10.julij 2024.

    ajga z barabami po barabinsko & svako prase rije zase a`ne'de ...

  • dare326 08:34 10.julij 2024.

    Nenapisana pravila so veljala do goljufa Armstronga, potem je šlo v vse večjo komercializacijo, cestno kolesarstvo je postalo globalno in velik biznis. Zatem so vstopale v to velike korporacije, mtb je potrojilo št. prodanih koles in danes gorski kolesarji, ki ...prikaži več jih običajno ne vidimo bolj navijajo za GC na velikih dirkah, kot občasni kolesarji. Danes mladina misli da vse ve, ker vse najde na netu in nikogar ne spoštuje.

Sorodne novice