Šport > Kolesarstvo
3780 ogledov

V Pogačarjevi ekipi razkrili, ali je prišlo do spora v moštvu

UAE Team Emirates Profimedia
Iz ekipe UAE Team Emirates sporočajo, da kljub sumljivim scenam na Galibierju ni prišlo do trenj znotraj ekipe.

V kolesarski ekipi UAE Team Emirates so imeli po četrti etapi letošnje dirke po Franciji razlog za zadovoljstvo, potem ko je njihov kapetan Tadej Pogačar na prvi gorski etapi dirke strl konkurenco, toda mnogi so opazili čudno dogajanje znotraj moštva med vzponom na Galibier, ko se je zdelo, da se mladi Španec Juan Ayuso ne želi podrediti ekipi ter delati za kapetana moštva.

Med zadnjim vzponom dneva na Galibier smo namreč lahko videli jezno gestikuliranje Joaa Almeide, ki je besno krilil z rokami, ker Španec ni želel priti v ospredje in prevzeti narekovanja tempa. Portugalec je namreč silovito navil tempo, močno razredčil vodilno skupino ter pripravil silovit napad Pogačarja.

Toda 3 kilometre pod vrhom je začutil, da mu ob težavnih razmerah z vetrom v prsi moči nekoliko pojenjajo, zato je poklical na pomoč Ayusa, ki pa se je skrival pred vetrom v ozadju vodilne skupine. Šele po jeznem mahanju in Almeide se je Španec podal v ospredje na pomoč Portugalcu.

Vse skupaj se je na koncu dobro končalo, saj je 800 metrov pod vrhom Pogačar sprožil silovit napad, s katerim je strl tudi večnega rivala Jonasa Vingegaard (Visma-Lease a Bike) ter si privozil rumeno majico. Ayuso je na koncu v sprintu zasledovalcev celo osvojil tretje mesto v etapi in je trenutno na četrtem mestu v skupnem seštevku z minuto in 10 sekundami zaostanka. Zagotovo dober razlog za zadovoljstvo v ekipi ter za hitro pozabo incidenta med vzponom na Galibier.

Ayuso tako vroči izmenjavi besed z Almeido ni želel pripisati velikega pomena. "Znotraj ekipe je vzdušje mirno, nimamo nobenih težav. Res je, da so take geste včasih nepotrebne in včeraj so zagotovo bile. Toda tako pač je," se je po peti etapi za španski AS dotaknil Almeidinega gestikuliranja.

Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice