Šport > Kolesarstvo
6199 ogledov

Tik pred Tourom precejšnja sprememba za Rogliča

Primož Roglič Profimedia
Roglič na dirko po Franciji v novi podobi rdečega bika.

Slovenski kolesarski as Primož Roglič je bil s sotekmovalci del posebne predstavitve svojega moštva pred dirko po Franciji. Na njej bo prvič tekmoval pod novim imenom Red Bull-BORA-hansgrohe. Avstrijsko podjetje Red Bull je tako tudi uradno zapečatilo prevzem večinskega deleža nemške kolesarske ekipe.

Slovesnost je potekala v Red Bullovem hangarju v Salzburgu. Rdeči biki so letos prevzeli 51-odstotni delež ekipe BORA-hansgrohe v želji, da bi postali ena od vodilnih in najbolj prepoznavnih sil v kolesarski karavani. Del strategije sovpada tudi z letošnjim prihodom Rogliča, enega najboljših kolesarjev svojega obdobja, s katerim želijo poseči po zmagi na dirki po Franciji.

V luči prevzema in predstavitve nove podobe ekipe z rdečim bikom na dresih, je ekipa uradno razkrila tudi sedmerico, ki bo z Rogličem naskakovala kolesarski Olimp na Touru. Gorska pomočnika bosta predvsem Avstralec Jai Hindley in Rus Aleksandr Vlasov, vsestranske vloge bodo imeli Nemec Nico Denz, Italijan Matteo Sobrero, Avstrijec Marco Haller in Luksemburžan Bob Jungels, medtem ko bo v sprintih skušal do svojih priložnosti priti Nizozemec Danny van Poppel.

Ekipa je močna predvsem za gorske spopade, kjer imata Hindley in Vlasov dovolj bogat življenjepis za kosanje z najboljšimi ostalimi pomočniki favoritov na Touru.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Prvi zvezdnik ekipe Roglič, ki je na začetku tega meseca dobil pripravljalno dirko po Dofineji, je bil dobro razpoložen. V šali je, kot ga povzema spletni portal Sportal, dejal, da bi si želel prepoznavna Red Bullova krila že v času kariere smučarskega skakalca.

Kot Zasavca povzema spletni portal Sportklub, je nato Roglič šaljivo dodal še: "Gremo tja in upamo, da ne bomo zadnji. Pokazali smo, da smo močni, vsi fantje smo v formi. Glede na moje zadnje Toure bom vesel, če bom prišel do cilja v Nici."

S tem je spomnil na dejstvo, da vse od leta 2020, ko je bil skupno drugi za rojakom Tadejem Pogačarjem, ni končal dirke po Franciji. Naslednja dva je končal zaradi posledic padcev, lani pa, takrat še v dresu Jumbo-Visme, ni startal.

"Dan za dnem. Najprej uvodni trije dnevi, nato bomo razmišljali o četrti etapi. Že prvi dan bo veliko akcije, v lovu na zmago bomo morali biti odlični že od začetka. Niti zadnji dan tokrat ne bo nekoliko lažji," Sportklub povzema besede 34-letnega Kisovčana.

"Dofineja je bila zelo pomembna, saj nismo skupaj več let. Na koncu smo dosegli super rezultat, zaradi česar je bilo še bolje. Novi dres mi je zelo všeč. Rumena majica v Nici pa je cilj in izziv, največji, kar ga lahko imamo vsi. Gremo ponjo," je še dodal na stavnicah tretji favorit za zmago na Touru.

Pred njim sta le Pogačar in dvakratni zaporedni zmagovalec francoske pentlje Danec Jonas Vingegaard.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

"Ne razmišljam o tem, kdo bo močan tekmec, pomembno je, da mi naredimo vse prav. Vsaka dirka prinaša svojo zgodbo, bomo videli, kakšno prinese ta. Upam, da se izognem temu, zaradi česar sem zapustil zadnja dva Toura (2021, 2022, op. STA). So pa določene nezgode sestavni del športa, nimaš kaj," je, kot piše spletni portal RTV Slovenije MMC, zbranim predstavnikom medijev v Salzburgu dejal lanski zmagovalec Gira.

Na čelu kolesarske zasedbe z novo podobo ostaja Ralph Denk, sicer ustanovitelj ekipe. Ob razkritju nove podobe je pripomnil, da bodo dodaten denar vlagali tudi v mladinski pogon ter njegov razvoj. Obenem pa bodo skušali ustvariti "ikonične kolesarje", kot pritiče podobi športnih zvezdnikov pod okriljem Red Bulla.

Komentarjev 3
  • vanja6 18:34 27.junij 2024.

    Roglič že dosegel prvo zmago. Na TDF2024 se je iz Salzburga odpeljal z letalom Josipa Broza -Tita, s Caravello. Zmaga zagotovljena.

  • Enzgg4 09:03 27.junij 2024.

    Letošnji TDF bo ultimativna poslastica. 4 velika imena, vsi z vrha lestvice UCI, vsak v svoji ekipi. Držim pesti, da ne bo padcev in da bodo vsi najboljši tekmovali do konca.

Sorodne novice