Šport > Kolesarstvo
195 ogledov

Član Visme se po dopinškem prekršku že lahko vrne na dirke

Michel Hessmann Profimedia
Hessmann se bo julija lahko vrnil na kolesarske dirke.

Nemški kolesar Michel Hessmann se bo julija lahko vrnil na kolesarske dirke, potem ko je zaradi pozitivnega dopinškega testa že prestal štirimesečno prepoved kolesarjenja. Hessmann je bil na dopinški kontroli pozitiven že lansko leto.

Nemec je bil pozitiven na enega izmed diuretikov, ki je bil prisoten v zdravilu za lajšanje bolečin. Slednje je bilo dostopno brez recepta. Nemška protidopinška agencija (Nada) je tako sledila razlagi njegove odvetnice Rainer Cherkah, da Hessmann prepovedanih substanc ni zaužil namerno.

Navkljub temu pa je Nada Hessmanna kaznovala s štirimesečno prepovedjo nastopanja, saj so športniki sami odgovorni za to, kaj zaužijejo. Prepoved je začela veljati marca in bo trajala še vse do 22. julija, ko bo Hessmann ponovno lahko začel tekmovati.

Hessmann je bil zaradi uporabe prepovedanih substanc suspendiran tudi s strani ekipe Jumbo-Visma, katere član je tudi dvakratni zmagovalec dirke po Franciji Danec Jonas Vingegaard. Hessmann je na lanskem Giru do zmage pomagal tudi Primožu Rogliču.

Michel Hessmann | Avtor: Profimedia Profimedia

Zaradi uporabe prepovedanih substanc so športniki sicer običajno kaznovani s štiriletno prepovedjo nastopanja.

Hessmann je bil zaradi omenjenega dejanja tudi v kazenskem postopku, a tožilstvo proti njemu ni uspelo zbrati dovolj dokazov, zato je bil postopek januarja letos ustavljen. Uporaba nedovoljenih poživil je v Nemčiji namreč kaznivo dejanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice