Šport > Kolesarstvo
20657 ogledov

"Pogačar ima manjvrednostni kompleks, zato je moral ..."

Pogačar Profimedia
Šef konkurenčnega moštva je komentiral razplet četrte etape na dirki po Franciji, na kateri je Tadej Pogačar pridobil veliko časa v primerjavi z največjim konkurentom Jonasom Vingegaardom.

Rivalstvo med Tadejem Pogačarjem (UAE Team Emirates) in Jonasom Vingegaardom (Visma-Lease A Bike) je še naprej ena izmed osrednjih zgodb letošnje dirke po Franciji.

Trenutno precej bolje kaže slovenskemu kolesarju, ki je s silovitim napadom na Galibier slavil pomembno zmago v internem dvoboju z branilcem naslova. Vingegaard mu je sprva poskušal slediti, a se je po nekaj sto metrih vdal v usodo. 

Pogačar Dobil lekcijo Šport Vingegaard okrivil gravitacijo in Pogačarju zažugal z načrtom

Pogačar je nato zablestel še na spustu in si do ciljne črte nabral lepo prednost pred tekmeci v boju za skupno zmago. 25-letnik s Klanca pri Komendi ima pred današnjim kronometrom 45 sekund prednosti pred Remcom Evenepoelom (Soudal-Quick Step) oziroma 50 pred Vingegaardom.

O razpletu četrte etape in Pogačarjevi pomembni zmagi nad tekmeci se je v pogovoru za Cyclism'Actu razgovoril nekdanji kolesar in šef moštva Groupama - FDJ Marc Madiot. Po njegovi oceni je bilo Pogačarjevo razkazovanje mišic zgolj odraz manjvrednostnega kompleksa, ki naj bi ga slovenski kolesar razvil do Vingegaarda.

Slovenec naj bi, tako Madiot, z demonstracijo premoči želel pomiriti svoje strahove in si vliti dodatnega samozaupanja pred prihajajočimi etapami.

Vingegaard | Avtor: Epa Epa
"Bilo je nekaj besed, stavkov in fraz, ki nakazujejo, da Pogačar ni povsem pomirjen glede Vingegaarda. Ali je Pogačar že osvojil Tour? Ja... morda pa tudi ne. Nagibam se k mišljenju, da je med Pogačarjem in Vingegaardom prisoten nekakšen kompleks. Mislim, da ima Pogačar manjvrednostni kompleks, čeprav se to komu morda zdi presenetljivo. Ekipa UAE Team Emirates je potrebovala tisto četrto etapo, da so kolesarji lahko zadihali. Pogačar se je boril na vso moč, da bi prvi dosegel vrh in pridobil dodatne sekunde, kar kaže na to, da je moral prepričati samega sebe, četudi je izredno močan," meni Madiot.

"Čeprav je vedel, da bo Vingegaard nekoliko oslabljen zaradi tistega strašnega padca, verjetno ni pričakoval, da bo Danec vseeno dirkal na tako visokem nivoju. Ob tem se poraja vprašanje, ali so bil Vingegaardove poškodbe res tako hude, kot so trdili? To pa je že druga tema. Bomo videli, kako se bodo stvari razpletale."

"Ob tem se poraja vprašanje, ali so bil Vingegaardove poškodbe res tako hude, kot so trdili?"

Marc Madiot

"Možni so trije scenarij. Po prvem bo Vingegaard po močnem začetku v nadaljevanju popustil. Po drugem lahko Vingegaard postopoma stopnjuje svojo formo, po tretjem pa bi lahko tudi Pogačar v zadnjem tednu pokazal šibkost. Vse to je dokaz, da se letos splača spremljati Tour. Ena stvar je gotova, UAE je izredno močan in tudi če se jim ne bo vse izšlo po načrtu, pričakujem dva ali celo tri njihove kolesarje na zmagovalnem odru v Nici."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.