Šport > Kolesarstvo
18400 ogledov

Žigartova razočarana, besni Pogačar ostal brez besed

Urška Žigart Profimedia
Aktualna slovenska državna prvakinja v cestni vožnji in kronometru je ostala brez nastopa na olimpijskih igrah.

Slovenska kolesarka Urška Žigart, ki trenutno nastopa na dirki po Italiji za dekleta, je v ponedeljek izvedela neprijetno novico, da ni bila izbrana v slovensko kolesarsko reprezentanco, ki bo odpotovala na olimpijske igre v Pariz.

V ponedeljek je namreč OKS predstavil seznam 90 športnikov, ki bodo zastopali Slovenijo v Parizu, na njem pa se je znašlo šest kolesarjev, štirje moški in dve dekleti. A na tem seznamu ni bilo aktualne državne prvakinje v cestni vožnji ter vožnji na čas.

Instagram objavi Urške Žigart in Tadeja Pogačarja | Avtor: Instagram Instagram
Poleg Jana Tratnika, Luke Mezgeca, Matej Mohoriča ter Urškinega zaročenca Tadeja Pogačarja sta bili namreč na seznam uvrščeni kolesarki Eugenia Bujak ter Urša Pintar.

Zanimivo je, da je prišlo ob izbiri reprezentantov za olimpijske igre iz OKS celo uradno pojasnilo za javnost, zakaj med potniki v Pariz ni Primoža Rogliča (zaradi prenatrpanega urnika), medtem ko se izbora reprezentantk ni omenjalo.

"Veliko je stvari, ki bi jih lahko napisala ... a raje z dvignjeno glavo pišem svojo zgodbo. Ni najlažje sprejeti, a nekatere bitke so izgubljene, preden se sploh začnejo. Srečno vsem, ki so se jim sanje uresničile," je na Instagramu zapisala razočarana štirikratna slovenska državna prvakinja v vožnji na čas.

Instagram objavi Urške Žigart in Tadeja Pogačarja | Avtor: Instagram Instagram
Svojo izbranko pa je podprl tudi najboljši kolesar sveta Tadej Pogačar, ki sicer trenutno brani rumeno majico na dirki po Franciji.

"Vav, tako sem besen. Urška Žigart, dvakratna državna prvakinja in najboljša slovenska kolesarka v svetovni karavani, ni bila izbrana za olimpijske igre. Sem brez besed. Pa tako lepo izgleda v dresu slovenske državne prvakinje. Vedno sem ponosen nate. Nikoli ne obupaj," je sporočil vodilni kolesar dirke po Franciji.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 10
  • jezero 18:53 09.julij 2024.

    Kamor stopiš, greznica. Verjetno so se znebili še Pogačarja.

  • vanja6 14:45 09.julij 2024.

    Žigartove je lansko leto na SP prva odstopila v naši skupini že na polovice proge.

  • Avatar Jašna53
    Jašna53 07:41 09.julij 2024.

    A zato, ker jo poriva pogaćar je pa upravičena do nastopa v Parizu?? Povsod same mučke in zveze, ki so slabe za nas!!

Sorodne novice