Šport > Košarka
24066 ogledov

Pokali boste od smeha! Luka se je za to izjavo nemudoma opravičil (video)

Luka Dončić Profimedia
Luki Dončiću je v navalu čustev po tekmi z Novo Zelandijo med prenosom v živo ušla tudi kletvica.

Slovenska košarkarska reprezentanca se je na krilih trojnega dvojčka izjemnega Luke Dončića rešila z roba prepada, saj je morala na kvalifikacijskem turnirju za olimpijske igre po porazu za 16 točk proti Hrvaški Novo Zelandijo premagati z vsaj 11 točkami razlike, če je želela napredovati v polfinale turnirja v Pireju, sicer bi bilo njenih olimpijskih sanj že konec.

Slovenija je po 36 točkah, 11 skokih in 10 asistencah svojega prvega zvezdnika Dončića Novo Zelandijo premagala s 104:78, ob zmagi za 26 točk pa so bili Slovenci za vsega tri točke prekratki, da bi v skupini s Hrvaško in Novo Zelandijo osvojili celo prvo mesto ter se tako v polfinalu izognili Grčiji.

"Tragični junak" je bil na koncu ravno Dončić, ki je po fantastični predstavi zgrešil zadnji met na tekmi, ki bi lahko Sloveniji prinesel tako željeno razliko 29 točk. Po koncu tekme je bil tako Luka precej mešanih čustev, saj je Sloveniji uspel prvotni cilj, zmaga nad Novo Zelandijo z vsaj enajstimi točkami razlike, a je bila na koncu ravno za zgrešeno trojko prekratka, da bi se v sobotnem polfinalu ognila prvemu favoritu turnirja, Grčiji.

"Ma ja, zaj***l sem!" je v izjavi za Šport TV takoj izstrelil Dončić, preden se je zavedel, kaj je ravnokar izjavil med prenosom v živo. "Se opravičujem, utrujen sem," se je nemudoma opravičil. "Jezen sem, ker nisem zadel zadnje trojke," je razlog za nezadovoljstvo kljub veliki zmagi pojasnil Dončić.

"Lahko bi bili prvi. Toda cilj je bil priti naprej v polfinale. Konec koncev bo treba iti skozi Grčijo, ampak pomembno je, da smo prišli naprej. Res smo se borili za to," je še izjavil Dončić, ki ima sicer kar zanimivo zgodovino s preklinjanjem med prenosi v živo, le da gre za po navadi za ameriške televizije.

Seveda je potrebno poudariti, da je bilo to vedno nenamerno, Luka pa se je za svoje dejanje tudi vedno opravičil. Še en dokaz, da je tudi Luka le človek, ki s svojo preprostostjo in spontanostjo nasmeji oboževalce, tudi ko se sploh ne trudi.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 1
  • Avatar luckyss1
    luckyss1 05:27 06.julij 2024.

    Brez potrebe se opravičuje...Tak žargon je v splošni rabi, jebiga :)

Sorodne novice