Šport
1254 ogledov

Trikratni prvak ostal brez nastopa na svojih devetih olimpijskih igrah

Andrew Hoy Profimedia
Hoy je ostal brez devetega nastopa na OI.

Avstralski jahač Andrew Hoy ne bo nastopil na olimpijskih igrah v Parizu. Trikratni olimpijski prvak si je pri 65 letih želel še deveti nastop, a bil neuspešen pri poskusu uvrstitve v reprezentanco. Kljub temu Avstralec, ki je na igrah prvič nastopil leta 1984 v Los Angelesu, pravi, da bo v športu vztrajal še naprej.

Z osmimi olimpijskimi nastopi je Hoy avstralski rekorder, s šestimi olimpijskimi kolajnami, osvojil je tudi dve srebrni in bron, pa je tudi med najuspešnejšimi Avstralci. Nazadnje je bil v Tokiu pred tremi leti bronast, na tekmovališču pred dvorcem v Versaillesu pa ga ne bo.

Andrew Hoy | Avtor: Profimedia Profimedia

Rekorder po številu olimpijskih nastopov je še vedno kanadski jahač Ian Millar, ki je nastopil kar na desetih igrah in če zahod ne bi bojkotiral olimpijskih iger v Moskvi 1980, bi jih zbral kar 11.

Hoy pa je lovil trojico, ki ji je pred njim uspelo na igrah nastopiti devetkrat. To so latvijski strelec Afanasijs Kuzmins, gruzijski strelec Nino Sulikvadze in avstrijski jadralec Hubert Raudaschl. Med Slovenci je z osmimi nastopi na tej lestvici najvišje strelec Rajmond Debevec.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.