Šport
2420 ogledov

Tik pred olimpijskimi igrami boleč udarec za slovensko reprezentanco

Gašper Marguč, Slovenija, Katar EPA
Gašper Marguč zaradi poškodbe dokončno brez OI v Parizu.

Slovenski rokometni reprezentant Gašper Marguč ne bo zastopal barv Slovenije na bližnjih poletnih olimpijskih igrah v Parizu. Nastop mu je preprečila poškodba, je sporočila Rokometna zveza Slovenije (RZS).

Slovenska izbrana vrsta se v Kranjski Gori mudi na drugem tednu sklepnih priprav, ki jih bo nadaljevala brez Marguča. Desnokrilni rokometaš, sicer član madžarskega prvaka Veszprema, je zaradi poškodbe stopalnega loka izpustil zaključni del sezone. Na reprezentančnih pripravah je 33-letnik nekaj časa treniral po prilagojenem programu, a se je izkazalo, da mu poškodba še ne omogoča polnih obremenitev, potrebnih za ustrezno pripravo na izzive, ki jih prinašajo olimpijske igre.

"S selektorjem sva se pogovarjala že pred objavo seznama rokometašev, ki so bili povabljeni na priprave. Oba sva se zavedala možnosti, da še ne bom nared. Vesel in hvaležen sem, da me je kljub temu vpoklical na priprave in dal možnost, da poizkusim, ali bo stopalo zdržalo," je ob slovesu od reprezentančnega tabora na Gorenjskem povedal Marguč.

"Na žalost poškodba stopala še ni povsem sanirana. Že po prvem tednu priprav so se pojavile bolečine, ki so me ovirale pri treniranju. V tem trenutku še nisem pripravljen, da bi do konca zdržal napore, ki jih prinašajo priprave za olimpijske igre," se je na dogodke zadnjih dni še ozrl levoroki rokometaš.

Gašper Marguč, Slovenija, Katar | Avtor: EPA EPA

"Razočaran sem in težko mi je. Olimpijske igre so sanje vsakega športnika, po drugi strani pa sem se že pred pripravami zavedal, da se to utegne zgoditi. Fantom želim vso srečo in da do konca priprav vsi ostanejo zdravi. Želim jim, da sedemnajsterica, ki bo odpotovala v Pariz, tam doseže čim boljši rezultat, ob tem pa uživa, saj je to dogodek, ki ga doživiš morda enkrat v življenju," je še dodal Marguč.

Celjan je za reprezentanco odigral 134 tekem, kar ga uvršča na 18. mesto večne lestvice. Dosegel je 459 golov. V dresu izbrane vrste je nazadnje nastopil na januarskem evropskem prvenstvu v Nemčiji, kjer je Slovenija zasedla šesto mesto.

Slovenski rokometaši bodo ta petek zaključili drugi ciklus sklepnih priprav. V ponedeljek jih nato v Celju čaka prvi preizkus, na katerem se bodo v dvorani Zlatorog ob 19. uri pomerili z Egiptom. V preostanku priprav jih čaka še tekma v madžarskem Györu.

Selektor Uroš Zorman bo izbrance v Pariz popeljal 22. julija. Štiri dni za tem jih čaka prva tekma olimpijskih iger. V jutru po odprtju iger jih, v soboto, 27. julija, ob 9. uri čaka dvoboj s Španijo. Naslednje tekmice bodo ekipe Hrvaške (29. 7. ob 11.00), Švedske (31. 7. ob 16.00), Japonske (2. 8. ob 19.00) in Nemčije (4. 8. ob 14.00).

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice