Šport > Košarka
310 ogledov

NBA as se bo moral zagovarjati na sodišču!

Jontay Porter Profimedia
Kazenska ovadba zoper košarkarja NBA zaradi stavniške prevare.

Nekdanji igralec moštva Toronto Raptors Jontay Porter se bo na sodišču zagovarjal zaradi stavniške prevare, je sporočilo tožilstvo v Brooklynu, ki je njegovo dejanje opredelilo kot kaznivo dejanje. Skupaj z njim je obtožena še četverica.

Tožilstvo Porterju in sostorilcem očita skupinsko prevaro podjetja za športne stave. Obtoženi so po prepričanju tožilstva stavili na košarkarjev igralni čas na tekmi, vnaprej pa so vedeli, da bo zaradi zdravstvenih težav predčasno moral s parketa. Na ta način so pridobili več kot milijon dolarjev protipravne premoženjske koristi.

Jontay Porter | Avtor: Profimedia Profimedia

Košarkarjem je sicer izrecno prepovedano staviti na tekme v ligi NBA, za kar jih lahko doleti denarna kazen, suspenz ali dosmrtna prepoved udejstvovanja v športu. V primeru Porterja naj bi bilo na določenih tekmah vplačano ogromno število stav, da bo zbral manj kot določeno število točk ali minut, igralec pa naj bi nato kmalu po začetku tekme zaigral poškodbo ali slabo počutje in končal s svojim nastopom.

Na primer so se že v aprilu odzvali pri ligi NBA, kjer so košarkarju, mlajšemu bratu zvezdnika Denver Nuggets Michaela Porterja Jr., izrekli dosmrtno prepoved igranja.

Jontay Porter | Avtor: Profimedia Profimedia

Porter sicer igra na položaju centra ali krilnega centra, v ligi NBA pa je igral za ekipi Memphis Grizzlies in Toronto Raptors, ogromno časa pa je preživel v razvojni NBA G ligi. Bil je tudi član NBA ekip Denver Nuggets in Detroit Pistons, za kateri pa ni vpisal nobenega nastopa.

Ekipi Toronto Raptors se je pridružil decembra 2023, zanjo pa je na 26 tekmah povprečno dosegal 4,4 točke, 3,2 skoka in 2,3 asistence na tekmo. Čeprav je v ligi NBA vse od leta 2020, je pred prihodom v Toronto odigral vsega 11 tekem za Memphis Grizzlies.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice