Šport > Košarka
1940 ogledov

Tako je moral novopečeni Slovenec Josh Nebo odpeti V dolini tihi

Slovenija - Brazilija Anže Petkovšek
Novinca v slovenski reprezentanci se nista mogla ogniti krstu pred polnimi Stožicami.

Slovenija je v petek pred 8.000-glavo množico v Stožicah v generalki pred odhodom v Pirej na olimpijske kvalifikacije premagala Brazilijo s 86:80 in tako z lepo popotnico potuje v boj za olimpijsko vozovnico.

Po vrnitvi iz ZDA, kjer je igral v velikem finalu lige NBA, se je slovenskim gledalcem prvič letos predstavil tudi prvi zvezdnik naše reprezentance Luka Dončić, ki je ob svoji vrnitvi prispeval kar 32 točk ter bil najzaslužnejši za suvereno zmago Slovenije.

Prav tako pa sta se šele tretjič v dresu s slovenskim državnim grbom predstavila dva letošnja novinca v reprezentanci, mladi Miha Cerkvenik in naturalizirani Američan Josh Nebo, ki ju je že tradicionalno na zadnji pripravljalni tekmi pričakal pravi krst.

Potem ko sta se odlično izkazala že na igrišču (Cerkvenik je na prvi tekmi proti Litvi dosegel dve, na drugi pa osem točk, Nebo pa je bil na prvih dveh tekmah najboljši skakalec Slovenije, na obeh pa je dosegel devet točk, medtem ko jih je proti Braziliji zbral deset), sta s pevskim nastopom uspešno prestala tudi obvezni krst.

Medtem ko se je Cerkvenik izkazal z izvedbo pesmi Andreja Šifrerja Za prijatelje, je Nebo ob pomoči gledalcev zapel legendarno pesem Lojzeta Slaka V dolini tihi. Če pa se bolje znajdeta pod obema obročema, ali pred mikrofonom, pa presodite sami.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.