Šport > Košarka
7587 ogledov

Bomba! Dallas in eden največjih zvezdnikov lige z željo po sodelovanju

Luka Dončić in Klay Thompson Profimedia
Po besedah Marca Steina naj bi med Dallas Mavericks in Klayem Thompsonom vladalo "močno obojestransko zanimanje", potem ko mu letos poleti poteče pogodba z Warriors.

Čeprav se je pred časom zdelo kaj takega naravnost nepredstavljivo, se vseeno zdi, da je Klay Thompson, potem ko mu letos poleti poteče pogodba, po enajstih letih igranja in številnih lovorikah na izhodnih vratih Golden State Warriors.

Potem ko je eden najboljših ostrostrelcev v zgodovini lige vseh 13 sezon v ligi NBA preživel pri eni ekipi, je tokrat v igri za velikega zvezdnika lepo število ekip, ki si lahko privoščijo njegovo visoko pogodbo. Omenjajo se ekipe Orlando Magic, Philadelphia 76ers, Denver Nuggets ... ter tudi Dallas Mavericks!

Luka Dončić in Klay Thompson | Avtor: Profimedia Profimedia

Dobro obveščeni NBA novinar, sloviti Marc Stein, je namreč razkril, da so mu viri iz lige razkrili, da so se Dallas Mavericks vključili v boj za Thompsonov podpis, potem ko so se v nedavni menjavi uspeli rešiti pogodbe Tima Hardawaya Jr. in si s tem sprostili dobršen del proračuna namenjenega plačam igralcev ("cap space").

Pri Warriors so sicer večkrat poudarili, da si želijo, da bi se Klay vrnil v domače gnezdo, a vprašanje, če mu lahko ponudijo pogdbo, kot si jo 34-letni veteran želi. Po poročilih naj bi si Thompson želel vsaj triletno pogodbo, katero pa mu bojevniki zaenkrat še niso ponudili. Pred začetkom lanske sezone je imel namreč s strani Warriors na mizi dvoletno pogodbo v višini 50 milijonov dolarjev, ki pa jo je štirikratni NBA prvak zavrnil.

V zadnji sezoni mu je produktivnost nekoliko padla, saj je na tekmo povprečno beležil 17,9 točk, 3,3 skoke in 2,3 asistenc. Glede na to, da je še eno leto pred tem povprečno dosegal 21,9 točk, 4,1 skoke in 2,4 asistenc, se zdi malo verjetno, da bi mu Warriors ponudili izboljšano ter dolgotrajnejšo pogodbo.

Zato so vse glasnejše govorice, da bo Klay zamenjal ekipo in po pisanju Steina naj bi si petkratnega udeleženca tekme zvezd v svojih vrstah želeli pri Dallasu, ki naj bi si po letošnji uvrstitvi v veliki finale lige NBA pred novo sezono želeli izboljšati predvsem met za tri točke, igralec Klayevih sposobnosti pa bi se moral odlično ujeti s prvima zvezdnikoma ekipe Luko Dončićem in Kyriejem Irvingom, ki po svojih smrotonosnih prodorih pod obroč pogosto najdeta odprte soigralce. 

Stein tudi poroča, da niso zgolj Mavs zainteresirani za Klayev prihod v Dallas, temveč naj bi ta ideja ugajala tudi Thompsonu. Med Klayem Thompsonom in Mavericks obstaja "močno obojestransko zanimanje", pravi Stein. Zanimivo bo videti, kako se bo situacija razvijala, ko Thompson uradno postane prosti igralec.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice