Šport > Košarka
5706 ogledov

Luka že v Sloveniji, to sledi pred odločitvijo o igranju za reprezentanco

Luka Dončić Profimedia Luka Dončić.
Luka Dončić je v soboto dopoldne že pristal v Sloveniji.

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić se je po izjemno dolgi in naporni sezoni v ligi NBA, ko je svojo ekipo Dallas Mavericks popeljal vse do velikega finala, vrnil v Slovenijo.

V soboto dopoldne okoli pol enajste ure je namreč na letališču Ljubljana pristalo zasebno luksuzno letalo gulfstream G650, ki je po podatkih spletne strani www.flightaware.com iz Dallasa odletelo nekaj čez eno uro zjutraj ter po dobrih devetih urah letenja varno pristalo na Brniku.

Na krovu letala je bil tudi najboljši strelec, skakalec, asistent in kradljivec žog letošnje končnice lige NBA, ki se je na letališču uspel uspešno izogniti medijem in navijačem, ki so pričakovali njegov prihod. Opaziti je bilo mogoče le njegovega očeta Sašo Dončića, a so varnostniki potrdili, da je bil na letalu tudi Luka, ki je medtem že zapustil letališče.

Lukova vrnitev iz ZDA je seveda razveselila mnoge slovenske ljubitelje košarke, ki so njegovo zgodnjo vrnitev v Slovenijo razumeli kot potrditev, da bo za Slovenijo nastopil v prihajajočih kvalifikacijah za olimpijske igre.

A po poročilih nekaterih slovenskih medijev je njegov nastop še naprej pod velikim vprašajem, saj naj bi v Sloveniji najprej opravil dodaten zdravniški pregled poškodovanega kolena. Šele nato bo sprejel odločitev o nastopu v Pireju.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Dejan Vehovec 22:32 22.junij 2024.

    ah taka vip persona bo pod zelo hitro u javnem zdravstvu na vrsti prej kot v enem letu. se mi pa kar zdi, da bo koleno BP še pred začetkom prihodnje sezone in nadaljevanja njegovega služenja $ v nba. kar ...prikaži več se mene tiče človek po naporni sezoni in z družino, ni dolžan zapravit poletje za to, da bo vleku še voz s povprečnimi reprezentanti

  • Pohujšanje 15:26 22.junij 2024.

    V Sloveniji bo dal pregledati poškodovano koleno. Ali misli čakati 2 leti???

Sorodne novice