Šport > Košarka
20998 ogledov

Neverjetno, kaj je MVP Jaylen Brown nemudoma po zmagi rekel Luki

Luka Dončić in Jaylen Brown Epa
Pravijo, da veličina prepozna veličino.

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je na lastnih ramenih pripeljal ekipo Dallas Mavericks vse do velikega finala lige NBA, kjer pa je preprosto moral priznati premoč najboljši ekipi lige, Boston Celtics. Luka je ponovno dal vse od sebe, blestel celotno serijo, a na koncu brez prave pomoči soigralcev preprosto ni mogel sam konkurirati ekipi polni zvezdnikov.

Zanimivo je, da čeprav je Luka praktično lastnoročno pripeljal povprečno ekipo Dallasa vse do finala in bil glavni razlog, da so bili v večini tekem finalne serije konkurečni, so mnogi "strokovnjaki" ravno našega junaka označili za glavnega krivca, da so Celtics prišli še do svoje rekordne 18. zvezdice.

A kot pravijo, veličina prepozna veličino, in o Lukovih predstavah največ povedo besede, ki jih je takoj po koncu zadnje tekme našemu košarkarju namenil Jaylen Brown, najboljši igralec Bostona v letošnji končnici ter MVP finala.

"Luka, ti si pravi ubijalec! Iz mene si izvlekel najboljše, kar se je dalo. Rad te imam, brat," je Brown sredi igrišča sporočil Dončiću, ko mu je ta prišel čestitati za izjemno predstavo ter zasluženi naslov. "Tudi jaz te imam rad, brat," mu je nemudoma odvrnil Luka.

Zanimivo je tudi, da je bil ravno Brown tisti, ki je po nekoliko slabši predstavi Luke na tretji tekmi končnice, ko so Celtics prišli do "breaka" v Dallasovi dvorani, po tekmi javno stopil v bran našemu košarkarju, potem ko so ameriški mediji prav tekmovali, kdo ga bo bolj raztrgal. Zvezdnik Bostona je tako tekom serije na in izven igrišča dokazal, da je resnično zasluženo MVP.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Nelaži 10:15 20.junij 2024.

    tako se pokaže človek <3

Sorodne novice