Šport > Košarka
8471 ogledov

Neverjetno, kaj je uspelo Dončiću in Irvingu, podrla sta rekord

Luka Dončić in Kyrie Irving Profimedia
Dvojec Luka Dončić-Kyrie Irving je v letošnji končnici lige NBA podrl vse rekorde, ko je govora o številu doseženih točk med branilskimi pari.

Sezona lige NBA 2023/24 je končana. Prvaki so postali košarkarji Bostona, ki so bili najboljši tudi v rednem delu. V finalu so s 4:1 v zmagah premagali Mavse in se veselil 18. naslova prvakov.

Čeprav se je serija Mavsov v Bostonu zaključila in so ga zapuščali z grenkim priokusom, pa so Mavsi glede na prikazano lahko zadovoljni s sezono.

V tolažbo jim bo lahko tudi podatek, da sta Luka Dončić in Kyrie Irving v končnici letošnje sezone lige NBA skupaj zbrala 1122 točk, kar je največ od katerega koli branilskega dvojca v eni sezoni v zgodovini lige NBA, poroča ameriški ESPN.

To dokazuje, da sta bila Irving in Dončić vlečna vozova Mavsov v boju za šampionski prstan, na koncu so Mavsi morali priznati premoč Bostonu, a vseeno so z mlado ekipo, ki je bila skupaj malo časa, uspeli doseči rezultat, ki si jim ga je pred sezono upal pripisati le malokdo.

Ne gre pozabiti, da so varovanci Jasona Kidda na poti do velikega finala izločili tako dobra moštva, kot so LA Clippers, Oklahomo Thunder in Minnesoto Timberwolves. Za nameček je zadnji dve seriji Luka Dončić odigral poškodovan.

dezurni@styria-media.si 

Komentarjev 1
  • Ender3 17:25 18.junij 2024.

    Sedaj pa dosti teh preseženih rekordov. Kaj ima navaden folk od tega, da se ga stalno obremenjuje z Dončićem ..