Šport > Košarka
5179 ogledov

Dončić navdušil slovitega trenerja, ta nemudoma zbodel bivša varovanca

Luka Dončić Epa
Nekdanji trener Clevelanda je navdušen nad trdoživostjo in požrtvovalnostjo Luke Dončića, ki je skozi celotno končnico igral na najvišji ravni, kljub številnim poškodbam.

Košarkarji Boston Celtics so novi prvaki severnoameriške lige NBA. Na peti tekmi finala končnice so s 106:88 premagali Dallas Mavericks slovenskega asa Luke Dončića in v seriji slavili s 4:1 v zmagah za 18. naslov v zgodovini lige NBA.

Za Dončićem je sicer sijajna sezona v ligi NBA. V letošnji končnici je postal prvi igralec, ki je bil najboljši po številu doseženih točk (635), skokov (208), podaj (173) in ukradenih žog (38).

Luka Dončić | Avtor: Epa Epa

V povprečju je tako dosegal 28,9 točke, 9,3 skoka, 8,2 podaje in 1,8 ukradene žoge na tekmo, čeprav se je skozi celotno končnico boril s številnimi manjšimi poškodbami, katerih pa nikoli ni želel uporabiti kot razlog za morebitno slabšo predstavo.

"Ni pomembno, ali sem bil poškodovan in koliko me je bolelo. Bil sem na parketu, poskušal sem igrati, a nisem storil dovolj," je tudi po peti tekmi odgovornost nase prevzel Ljubljančan.

S svojim odnosom pa je Dončić navdušil nekdanjega trenerja Cleveland Cavaliers J. B. Bickerstaffa, ki je bil odpuščen po letošnji sezoni, potem ko so Cavs neslavno zaključili svojo pot v končnici v konferenčnem polfinalu.

"To je človek, ki pred vsako tekmo prejme injekcijo v rebra, da sploh lahko priteče na igrišče. Igral je skozi bolečino. Ni se pritoževal. Še vedno je igral več kot 40 minut na tekmo. Poizkušal je igrati in vse skupaj dokončati," je bil nad Luko navdušen Bickerstaff.

A čeprav je šlo predvsem za kompliment na račun Luke, je mnogim jasno, da je Bickerstaff z omenjenimi besedami zbodel zvezdniški dvojec Clevelanda, Donovana Mitchella ter predvsem Jarretta Allena, ki sta bila v končnici preveč poškodovana, da bi lahko na najpomembnejših tekmah pomagala ekipi.

Predvsem Allenu, kateremu je zdravniška služba dovolila nastopiti, se je po zgodnjem izpadu Clevelanda precej očitalo, da je ekipo pustil na cedilu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • linlina 02:00 20.junij 2024.

    Ne bo ti uspelo, to je Dončić 💪😘

  • Ender3 15:02 19.junij 2024.

    A še ne boste prenehali z Donličem opletat..

Sorodne novice