Šport
55192 ogledov

Ameriški športni as: "Luka je najslabši zvezdnik, kar sem jih kdaj videl!"

Luka Dončić Epa
Udrihanje po Luki Dončiću s strani ameriških medijev je doseglo novo raven.

Čeprav je na lastnih ramenih popeljal zelo povprečno ekipo Dallas Mavericks vse do velikega finala lige NBA, kjer so na koncu morali priznati premoč najboljši ekipi lige Boston Celtics, nekateri ameriški mediji prav tekmujejo med seboj, kdo bo bolj kritiziral in udrihal po prvem zvezdniku Dallasa, Luki Dončiću.

Izjemni Slovenec je bil tudi nesporno najboljši igralec NBA finala, a brez pomoči svojih soigralcev, še posebej tokrat sramotno slabega Kyrieja Irvinga, sam preprosto ni mogel zaustaviti ene najbolje sestavljenih ekip, kar jih je kdaj bilo. Poleg tega je Luka tudi ves čas tvegal svoje zdravje in telo, saj je igral vidno poškodovan in načet.

A tudi vsa ta dejstva niso ustavila nakdanjega odličnega igralca ameriškega nogometa LeSeana McCoya, ki si je v eni izmed oddaj na Foxovi športni mreži dal duška na Dončićev račun. "Luka je najslabši zvezdnik, kar sem jih videl v življenju," je udarno začel dvakratni super bowl prvak.

"Lahko zadeva, podaja in pobira skoke, a se v obrambi sploh ne trudi, sploh si ne želi igrati obrambe. Nikoli se ne bori za izgubljeno žogo, nikoli se ne bori za skok. Videl sem, kako je Jrue Holiday pobral vsaj tri do štiri dodatne napadalne skoke, kadar ga je pokrival Luka," je v studiu lajal nekdanji igralec ameriškega nogometa, ki ima s košarko približno toliko veze kot prašiči z letenjem.

"Kyrie si zasluži grajo, a ni prav, da Luke nikoli ne krivimo za ničesar. Videl sem Luko, kako leži na tleh, žoga gre mimo in on je še vedno tam. Zadanejo, že izvajajo žogo izpod koša, a on še vedno ne vstane. Ko pogledate koga drugega, ga vidite, da dvigne svojo rit s tal in se spravi v obrambo," je po Luki še naprej udrihal šestkratni udeleženec pro bowla (NFL tekma vseh zvezd).

"Ne bom dovolil, da moj sin, ki si želi postati košarkar, gleda njegove posnetke. Ker si ne želim, da se uči od takšnega superzvezdnika. Nobenega boja, nobenega odnosa, za nič mu ni mar. Ja, Kyrie si zasluži, da ga krivimo, ampak prav tako si to zasluži tudi Luka," je zaključil McCoy.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 10
  • silvester9 14:04 21.junij 2024.

    LeSean McCoy. Vi igrate ameriški rugby .Nogomet se igra z nogami ne rokami

  • Avatar Garancija
    Garancija 08:20 21.junij 2024.

    Ti zamorci so eni sami provokatorji,ko jo dobijo po pi pa jokajo

  • silvester9 07:18 21.junij 2024.

    LeSean. Ti nikoli ne bi bil super zvezdnik če ne bi že prišel v sestavljeno ekipo. Po mojem ti sploh nisi zvezdnik ker so ti soigralci pomagali pri tem.

Sorodne novice