Šport > Košarka
22750 ogledov

Nekdaj veljal za Lukovega najboljšega soigralca, zdaj na izhodnih vratih Dallasa

Tim Hardaway Jr. in Luka Dončić Epa
Če bo vodstvo Dallas uspešno, Tim Hardaway Jr. v novi sezoni ne bo več član Mavericks.

Sloviti ameriški novinar Marc Stein poroča, da čeprav je generalni menedžer ekipe Dallas Mavericks Nico Harrison na nedavni tiskovni konferenci po zaključku sezone poudaril, da mu je ena glavnih nalog zadržati jedro ekipe tudi za prihodnjo sezono, je vseeno en Maverick praktično že na izhodnih vratih kluba.

Dallas naj bi se namreč želel znebiti svojega dolgoletnega košarkarja Tima Hardawaya Jr., ki se je ekipi pridružil v začetku leta 2019 kot del menjave, v kateri so Mavericks v svoje vrste pripeljali Kristapsa Porzingisa.

Luka Dončić in Tim Hardaway Jr. | Avtor: Profimedia Profimedia

Dallas naj bi si v zameno za Hardawaya, ki ga s klubom veže še enoletna 16,2 milijonov dolarjev vredna pogodba, želel pripeljati košarkarja, ki bi okrepil Dallasovo rotacijo igralcev, potem ko je v zadnjem obdobju Hardaway praktično popolnoma izpadel iz vseh načrtov glavnega trenerja Jasona Kidda.

Sin legendarnega člana hiše slavnih, Tima Hardawaya, je sicer tekom svoje NBA kariere igral za tri različne ekipe, pred prihodom v Dallasa je namreč branil še barve New York Knicks in Atlanta Hawks. Po prihodu v Dallas pa se je zdelo, da so Mavericks v svoj mozaik dodali pomemben delček, ki se bo odlično dopolnejval s prvim zvezdnikom ekipe, Luko Dončićem.

Dončić in Hardaway | Avtor: Profimedia Profimedia

A po nekaj uspešnih sezonah (v sezoni 2020/21 je recimo povprečno dosegal 16,6 točk, 3,3 skoke in 1,8 asistenc na tekmo) se je Hardawayeva vloga v ekipi začela zmanjševati, dno pa je dotaknil ravno tekom letošnje končnice,ko ga je Kidd praktično povsem prekrižal iz svojih načrtov. Če je redni del sezone še zaključil s povprečjem 14,4 točk (a dosti slabšim odstotkom zadetih metov, kot včasih), 3,2 skokov in 1,8 asistenc, je v končnici dosegal vsega 4,4 točke, 1,8 skokov in 0,4 asistenc na tekmo.

Prav tako je potrebno dodati, da so bili v zadnjem obdobju njegovi meti na koš vse bolj nerezonski in nepremišljeni, odstotek zadetih metov naravnost katastrofalen, obenem pa mu usluge ni naredil niti njegov oče, ki je preko medijev in socialnih omrežij ves čas udrihal po Luki in strokovnemu štabu Mavericks. Kot kaže, si je Tim Hardaway Jr. dokončno zaprl vrata v Dallasovi ekipi.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • BenX 21:18 24.junij 2024.

    To pa ni neko presenečenje. Tudi Kleber mora it in morda še bo kaj iz te ekipe. Powell na srečo itak ne igra več, vsaj ne v pomembnih minutah.

Sorodne novice