Šport > Košarka
2354 ogledov

To si generalni menedžer Dallasa misli o Lukovem igranju za reprezentanco

Slovenska košarkarska reprezentanca Profimedia
Nico Harrison pričakuje, da bo Luka Dončić zaigral za Slovenijo na kvalifikacijskem turnirju za olimpijske igre.

NBA ekipa Dallas Mavericks je po končani sezoni, katero je zaključila s porazom v velikem finalu proti Boston Celtics, organizirala tiskovno konferenco, na kateri je o minuli sezoni ter načrtih za novo spregovoril generalni menedžer ekipe Nico Harrison.

Tvorec ekipe, ki se je letos kar nekoliko presenetljivo prebila vse do zadnje stopničke, se je dotaknil številnih zanimivih tem, med drugim tudi svojega prvega zvezdnika Luke Dončića, za katerega pričakuje, da bo nastopil za Slovenijo na kvalifikacijskem turnirju, ki bo na sporedu od 2. do 7. julija v grškem Pireju.

"Vsi poznate Luko in videli ste, kako se je premikal po igrišču. Očitno je bilo, da ga boli. Toda on je bojevnik, ki se bo prebil skozi vse te poškodbe, takšen pač je, uživa v igranju. Mučilo ga je kar nekaj poškodb, to je bilo očitno. Videlo se je že po tem, kako je hodil in tekel. Toda, kot sem že rekel, je bojevnik, ki se bo prebil skozi vse to," je najprej stanje svojega varovanca tekom končnice opisal Harrison, preden je dodal, da ne verjame, da bi mu karkoli preprečilo nastop za reprezentanco.

"Kar se tiče igranja za državno reprezentanco, menim, da je to verjetno eno njegovih največljih veselj. Dokler le lahko hodi, bo šel in igral za njih. Tako vsaj pričakujem," je Harrison potrdil, da bi le resnično slabi izvidi pri zdravniku lahko preprečili Dončiću nastop za slovensko reprezentanco.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 13:42 22.junij 2024.

    Medijsko posiljevanje s tem Dončićem..!

Sorodne novice