Šport > Košarka
65518 ogledov

Noro, kaj si je želel Dončić, a mu Sekulić tega ni dovolil

Slovenija - Litva Anže Petkovšek
Luka Dončić je želel slovenski dres obleči že na tekmi proti Litvi, a mu vodstvo reprezentance tega ni dovolilo.

Slovenski košarkarski reprezentanci se je v ponedeljek pridružil še zadnji član, Luka Dončić, kar je slovenskim reprezentantom zagotovo dalo dodatnega zagona pred drugo prijateljsko tekmo z Litvo v pripravah na olimpijske kvalifikacije. Prvo v nedeljo v Vilniusu je namreč dobila Litva z 92:86, tokrat pa so jim v Stožicah naši vrnili udarec z zmago s 70:68.

Glede na to, da je Dončić še pred enim tednom igral v finalu lige NBA, se v torek gledalcem v Stožicah še ni predstavil, a je selektor Aleksander Sekulić po tekmi razkril, da si je naš prvi zvezdnik že vsega dan po vrnitvi v reprezentanco želel nastopiti pred slovenskimi navijači, a je bil na koncu strokovni štab tisti, ki je Dončiću preprečil nastop.

"Dončić je danes sicer hotel igrati, se predstaviti domači publiki, vendar potem ko je v manj kot enem letu odigral skoraj 100 tekem, ga mi potrebujemo svežega za odločilne tekme v Pireju," je odločitev, da Luka spremlja tekmo kot gledalec, pojasnil Sekulić. Skoraj zagotovo pa bo moč Dončića na igrišču videti v petek, ko se bo Slovenija v Stožicah pomerila še z Brazilijo.

Slovenija - Litva | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

A če je Dončić tokratni obračun izpustil, vsekakor veseli povratek na igrišče Vlatka Čančarja in Eda Murića, ki sta zaradi poškodb izpustila celotni klubski sezoni, a sta se na tekmah proti Litvi uspešno vrnila na parket. Čančar je po dobrih petnajstih minutah na prvi tokrat dobil dobrih dvajset minut za dokazovanje, Murić pa je na obeh tekmah odigral dobrih deset minut.

"Pokazali smo naš karakter in zasluženo prišli do zmage. Sigurno nismo še v tisti formi, ki jo želimo, a pred nami je še nekaj časa in prepričan sem, da bomo od tu naprej le še rasli. Tudi pri sebi vidim, da bom po enoletni odsotnosti potreboval še nekaj tekem, da pridem v pravi strelski ritem. Zahvalil bi se rad še gledalcem, da so nas na državni praznik prišli podpret v takem številu," se je ob vrnitvi na igrišče zahvalil slovenski kapetan, ki je sicer tekmo končal z dvema točkama, tremi skoki in asistenco.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Boris 21:15 26.junij 2024.

    Samo pazite, da se vam v teh dneh ne preveč poredi ;-)

Sorodne novice