Šport > Košarka
8537 ogledov

Brez Dončića, a z veliko okrepitvijo pod obročema

Slovenija - Izrael Anže Petkovšek Kvalifikacijska tekma za EP 2025 med Slovenijo in Izraelom v dvorani Bonifika v Kopru.
Slovenske košarkarje drevi čaka prijateljski obračun z Litvo.

Slovenska moška košarkarska reprezentanca bo danes ob 18.30 v Vilniusu odigrala prvo prijateljsko tekmo pred julijskimi olimpijskimi kvalifikacijami v Grčiji. V litovski prestolnici bodo tekmeci gostitelji, selektor Aleksander Sekulić pa še vedno ne more računati na prvega zvezdnika Luko Dončića. Se je pa ekipi pridružil Josh Nebo.

Josh Nebo Nova državljana Šport Za Slovenijo bosta odslej igrala nova naturalizirana košarkarja

Josh Nebo | Avtor: Profimedia Profimedia

Medtem ko bo za Slovence to prva pripravljalna tekma, so Litovci, ki veljajo za favorite turnirja v Portoriku, že trikrat visoko ugnali Libanon. So pa te tekme odigrali v dokaj spremenjeni postavi, saj tudi sami šele nekaj dni vadijo z vsemi košarkarji.

"Želim si predvsem borbeno reprezentanco, ki igra z enim skupnim ciljem, da igra en za drugega, pomaga eden drugemu. Jasno si želimo zmage, vendar ta ni tako pomembna. Imamo kar nekaj stvari, ki jih želimo videti, predvsem kako se bo nekaj igralcev odzvalo. Igramo proti zelo zahtevnemu tekmecu in to bo en dober pokazatelj, čeprav ne bo Luke, kje smo in na katerih stvareh še moramo delati oziroma izboljšati," je na petkovem treningu dejal selektor Sekulić.

Mark Cuban Prenos moči Šport Kljub drugačnim zagotovilom velika sprememba za Dončića

Ta bo v Litvi še brez prvega zvezdnika Dončića, ki je še neka dni nazaj igral v finalu lige NBA, pesti ga tudi poškodba kolena. Zaenkrat še ni jasno, ali bo Dončić pomagal Sloveniji v kvalifikacijah za OI, je pa v soboto zjutraj že prišel v Slovenijo. Bo pa slovenska reprezentanca okrepljena pod košema, saj se ekipi pridružil naturalizirani ameriški košarkar Nebo.

Zoran Dragić Slovenija Japonska Tokio 2020 Naturaliziran igralec Šport Dragić tudi o novem članu Slovenije, z njim je že igral

"Vsi smo tu po dolgih, napornih sezonah, igralci smo pripravljeni, tako da se ne dela ravno na telesni pripravljenosti, le malo na uigranosti, treba je postaviti akcije in principe v obrambi. V drugem delu priprav to nadgrajujemo in izboljšujemo ter se pripravljamo na tekme," pa je povedal reprezentant Bine Prepelič.

Slovence olimpijske kvalifikacije v Grčiji čakajo v začetku julija. Do odhoda v Pirej 30. junija pa bo odigrala še tri prijateljske tekme. Po tekmi v Litvi, jih dva dni kasneje isti tekmec čaka v Stožicah, 28. junija pa bodo v Ljubljani igrali še obračun z Brazilijo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 12:05 23.junij 2024.

    Reprezentanco tvori kolektiv in ne zgolj Dončić kot posameznik.