Šport > Košarka
5036 ogledov

Sekulić ni skrival navdušenja: "Moram priznati, da sem s klopi ..."

slovenija košarka Pirej Profimedia
Slovenski košarkarji so izpolnili zastavljeni cilj z uvrstitvijo v polfinale olimpijskega kvalifikacijskega turnirja v Pireju.

Slovenska košarkarska reprezentanca je v odločilni tekmi skupinskega dela z zadostno razliko premagala Novo Zelandijo (104:78) in si tako zagotovila nastop v polfinalu turnirja v Pireju, kjer jo v lovu na olimpijsko vozovnico najprej čaka Grčija na čelu z zvezdnikom Giannisom Antetokounmpom

Dončić Cilj izpolnjen Šport Slovenci popravil bled vtis, za prvo mesto se ni izšlo

Sloveniji bi sicer za napredovanje med najboljše štiri ekipe zadostovala že zmaga z desetimi točkami razlike, v zadnjih minutah pa so se varovanci Aleksandra Sekulića spogledovali celo s prednostjo 29 točk, kar mi jim prineslo prvo mesto v skupini. Na koncu so jim zmanjkale tri točke, tako da je prvo mesto osvojila Hrvaška, ki je v prvem krogu presenetljivo gladko ugnala Slovenijo.

"Tekma je bila za biti ali ne biti. Navdušil me je odgovor igralcev po anemični predstavi proti Hrvaški. Kot trener sem ponosen nanje in priznati moram, da sem s klopi užival, kako so igrali in se borili. Prav vsak od njih je dal svoj maksimum in znova smo dokazali, da smo najmočnejši, ko je to najbolj potrebno. Z zmago smo si kupili vozovnico za polfinale, v katerem nas čaka favorizirana Grčija, ki ima zastrašujoče močno zasedbo. Zagotovo bo to prava poslastica za košarkarske sladokusce," je takoj po zmagi nad Novo Zelandijo povedal selektor Sekulić.

slovenija košarka Pirej | Avtor: Profimedia Profimedia
Tako kot celotna reprezentanca je občutno bolje kot na obračunu s Hrvaško zaigral tudi Luka Dončić. "Zavedali smo se, da smo proti Hrvaški razočarali slovenske navijače in da moramo pokazati boljšo sliko na parketu. Danes je bila to prava Slovenija, škoda le, da nisem zadel tistega zadnjega meta, ki nam bi v polfinalu prinesel lažjega tekmeca. A Grčijo moramo premagati, če hočemo na olimpijske igre. Vseeno je ali v polfinalu ali v finalu. Zagotovo pa to ni lahka naloga, saj imajo poleg Giannisa Antetokounmpa še nekaj odličnih igralcev. Za zmago bomo potrebovali perfektno tekmo," je dejal najboljši slovenski košarkar.

Klemen Prepelič, tokrat tretji strelec slovenske izbrane vrste skupaj z Gregorjem Hrovatom, pa je dodal: "Poleg zmage smo si želeli popraviti bled vtis s tekme proti Hrvaški. To nam je uspelo in dokazali smo, da smo prava ekipa. Zasluženo smo se uvrstili v polfinale. Za pot na OI je potrebno premagati vse ekipe, tudi Grčijo, zato je vseeno ali je to v polfinalu ali finalu."

slovenija košarka Pirej | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar MK_NSFW
    MK_NSFW 08:51 05.julij 2024.

    pač nas bodo Grki poslali domov... če po čudežu zmagamo mi bomo pa zjahani do amena za hrčke

  • Avatar luckyss1
    luckyss1 03:56 05.julij 2024.

    Kaj se sedaj kurči selektor, ki je spet skoraj zjebal sistem...Pol ure je vztrajal s Čančarjem, ki je zmetal morje žog stran in pa z Z.Dragičem, ki se je sicer trudil, ampak verjamem, da bi kdo drug naredil več...Šele, ko ...prikaži več je končno Hrovat vstopil namesto Čančarja, je zadeva stekla...Sekula bo pač ostal kreten in kar strah me je njegovih (ne) odločitev proti Grčiji kjer bo veliko odvisno od taktike....Ampak kreten bo risal po tablici

Sorodne novice